Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

C Grubu’nda liderlik hesapları yapan iki ekibin buluşmasında kazanan İtalya oldu. Hücumda sıkıntı yaşasa da son 3 dakikaya kadar savunmasıyla skoru önde götüren Ay-yıldızlı ekibimiz, top kayıpları ve hücum ribauntlarının sıkıntısını yaşadı, açılışı mağlubiyetle yaptı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası C Grubu ilk maçında İtalya’ya 57-54 yenildi.
İlk dakikalarda topu Stoks’a geçirmeye çalışan ve İtalyanlar’ın içeriye yardımları sonucu dışarıda uygun pozisyonlar bulan Türkiye, kenardan gelen Pelin ile ilk üç sayı isabetini bulduktan sonra öne geçip arayı açtı, 15-4 ile farkı çift hanelere çıkardığı ilk çeyreği 17-10 galip kapadı.
Zandalisini ile maça tutunan İtalya karşısında 2. periyotta tam 6 dakika sayı bulamayan milliler, savunma ile ayakta kaldı. Olcay ve Pelin ile krizden çıkıp, yeniden 6 farklı öne geçse de, bu çeyrekte yaptığı 8 top kaybının sıkıntısını yaşayan Ay-yıldızlı ekip, Sottana’nın son saniye basketiyle devreyi 26-25 geride kapadı.

Ağır yara aldık
2. yarıda da hücumda bir türlü organize olamadı milliler. Işıl, Tuğçe ve Bahar gibi kilit isimlerinden bir türlü katkı alamayıp, topu Stokes’a geçirmeyi de başaramayınca, son çeyreğe de 37-36 önde girebildi.
Son çeyrekte Olcay ve Cansu ile kritik üçlükler buldu millilerimiz ama İtalya da aynı şekilde yanıt verdi, son 3 dakikaya girilirken skora denge getirdi. Sottana’nın başrolü oynadığı son 3 dakikadaki İtalya üstünlüğü, Ay-yıldızlı ekibimizin salondan yenik ayrılmasına neden oldu, ekibimiz grup liderliği hedefinde ağır bir yara aldı.
Bu kadar iyi savunma yaptığı bir günde hücumdaki performansıyla kaybeden milliler, bugün Slovenya karşısında yeniden umutlanıp iddiasını artırmak için mutlaka top kaybı ve rakibe verilen hücum ribauntlarını azaltmalı ve her hücumda topu mutlaka Stokes ile buluşturmalı. İşte o zaman savunma anlam kazanır, hepimizin umutlarını artırır.