Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Dünya Kupası B Grubu üçüncü ve son maçında Avustralya’ya direnemedi. İlk yarıda 11’de 11 saha içi isabetle 24 sayıya ulaşan 2.03’lük Cambage’i durduramayan ay-yıldızlılar, ilk turu 2 yenilgiyle bitirdi.

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İspanya’nın Tenerife adasında düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası B Grubu’ndaki 3. maçında Avustralya’ya 90-64 yenildi, ilk turu 2 yenilgi, 1 galibiyet ile bitirdi.

Güçlü rakibi karşısında ilk periyotta Tilbe’nin üçlükleriyle maça tutunmaya çalışsa da Cambage engeline takıldı millilerimiz. Avustralya’nın yıldız ismi, uzun yıllardır kadın basketbolunda görmediğimiz dominantlıkta bir ilk yarı oynadı. 10’da 10 iki sayı, 1’de 1 üç sayı ile 24 sayıya ulaştı. Onu savunma umuduyla getirilen yardımlara da takımın geri kalanı üçlüklerle cezayı kesti. Özellikle ilk çeyrekte buldukları 4 üçlük, direncimizi daha da kıran etkendi. Sonuçta, savunma takımı olarak düşündüğümüz millilerimiz, ilk çeyrekte 32 sayı yedi!

Haberin Devamı

2. çeyreğin başında küçük bir hamle yapıp, farkı 11’e çektik ama o anlarda kenarda olan Cambage oyuna girince, kontrol yine rakibe geçti. Bu organizasyondaki en kötü görüntümüz olan ‘panik hali’ yine sahaya yansıdı, 17-0 seri ile Avustralya farkı 28’e yükseltti, devre 53-33 bitti. İlginç olan, Cambage kenardayken millilerimizin, rakipten 4 sayı fazla üretmesiydi. Yani bütün dengeleri bozan aslında bir kişiydi.

İkinci yarı da görüntü aynıydı, milliler mücadele etti, direndi ama gücümüz o kadardı. Bugün çok kritik gün. Bir maç her şeyi değiştirebilir, bizim için şampiyonayı yeniden başlatabilir.