Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ay-yıldızlı ekibimiz, rakibi karşısına büyük bir taraftar desteğini arkasına alarak çıksa da özellikle hücumda çok aksadı. İlk yarıda 15 sayı atan Melih dışında sıcak eli bulamayan millilerimiz, Ormanspor’da forma giyen Kloff’u da durduramayınca salondan üzgün ayrıldı

A Milli Basketbol Takımımız, 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ankara’da konuk ettiği Hollanda’ya 72-65 yenildi. Böyle maçları oynamak zordur. Oyuncular kendi takımlarındaki kritik sürece yoğunlaşmışken onları bambaşka bir ortama sokup, çok önemli maçlar oynatmak elbette ki büyük haksızlık ve saçmalık. Ama ne olursa olsun rakip Hollanda. Yani bahanemiz yok. Ülkemizde Ormanspor forması giyen ve tüm sezon maçlarını oynadığı salonda adeta ‘Burada ev sahibi benim’ dercesine potamıza 27 sayı bırakan Kloff en etkili isimleriydi! Bizse, ‘her rakip zordur, her maç özeldir’ düşüncesini bir yana bırakıp, Ankara’da alıştığımız mücadelenin çok daha azını sahaya yansıtıp 40 dakikayı tamamladık. Hücumda yalnızca Melih’in eline baktık, ilk yarıda 15 sayı attı oyunda kaldık. İkinci yarının başında Semih ve Metecan’la potaya gidip biraz olsun istediğimiz düzeni oturtmaya başlamıştık ama bunu bir türlü istikrara bağlayamadık. Hollanda gibi takımlar her zaman çok tehlikelidir. Onlara kazanabilecekleri hissini verdiğiniz anda işiniz tehlikeye girmiştir. Dün biz bunu yaptık, sonunda da hiç ummadığımız bir yenilgi aldık.
Bu kadar kısa sürede bir düzen kurmak, oyuncuları belli bir sistem içinde oynatmak elbette çok zor. Böyle durumlarda bireysel yeteneklerin, oyuncuların birebir potaya gideceği düzenlerin rolü çok olur. Ne yazık ki dün Hollanda’nın kısaları bizim takıma oranla çok daha cesur hareket etti. Elemelerin başındayız, sağlam bir uyarı aldık, şimdi hemen kafaları kaldırıp, İsveç maçına bakmalıyız. Dünkü yenilgiye rağmen bu ekiplerden çok daha iyi kadromuzun olduğunu biliyoruz, sadece potansiyelimizi sahaya yansıtıp, kalan maçları kayıpsız geçmeyi bekliyoruz.