Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz, çok önemli eksiklerle gittiği İsrail’de Hapoel Holon’u, Whitehead’in bitime 1.8 saniye kala attığı basketle devirdi başardı, 2 galibiyete ulaşacak takımın tur atlayacağı seride 1-0 öne geçerek saha avantajını kaptı.

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-inn maçlarındaki temsilcimiz Beşiktaş Icrypex, Hapoel Holon’u İsrail’de 73-72 yenmeyi başardı, seride durumu 1-0 yaparken saha avantajını da aldı. 

Jefferson ve Reaves’i sakatlıkları nedeniyle İsrail’e götüremeyen Beşiktaş, durumu son anda netleşen Bluiett’tan da yoksun oynamak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

İki takımın da kolay basketler bularak başladığı maçta Furkan’ın 4 dakika dolmadan iki faule ulaşması, konuk takımın boyalı alan etkinliğini artırdı, ribauntları toplayan ve Zack ile sayılar bulan İsrail ekibi farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Mehmet ve Egehan’dan gelen üçlükler temsilcimize nefes aldırsa da ilk çeyrek 20-17 tamamlandı.

Ercan devreye girdiKenan ile skora denge getiren ve savunmasını çok sertleştiren temsilcimiz Furkan ile 23-20 öne geçti. Ancak 2. çeyreğin ortalarına kadar 13’te 1 üçlük isabetiyle oynayan ev sahibi Menco ile ayağa kalktı, aynı oyuncunun art arda basketleriyle yeniden kontrolü ele alıp, farkı 9 sayıya çıkardığı devreyi 35-28 galip tamamladı. Furkan ve Egehan’ın iyi oyunuyla 2. yarıya giren Beşiktaş, uzunlarının faul problemine girmesine rağmen, kenardan gelen Ercan’dan önemli katkı aldı, Whitehead’ın sayılarıyla son çeyreğe girilirken skoru 52-52 yaptı. Kenan’ın sayılarıyla 4 farklı öne geçen temsilcimiz, aynı oyuncunun yaptığı sportmenlik dışı faul pozisyonundan rakip 5 sayı çıkarınca yine geriye düştü. Son dakikaları Smith ile Whitehead arasındaki düello şeklinde geçen maçta bitime 9 saniye kala Pinini ev sahibini öne geçirse de bitime 1.8 saniye kala son sözü Whitehead söyledi. 

2. buluşma İstanbul’da

3 maçlık serinin ilk maçında çok zor şartlarda kazanmayı başaran ve avantajı ele alan Beşiktaş Icrypex, İsrail ekibini çarşamba günü Akatlar’da ağırlayacak. 2 galibiyete ulaşacak takımın Şampiyonlar Ligi’nde adını son 16 takım arasına yazdıracağı eşleşmede, siyah-beyazlı temsilcimiz, bir kez daha kazanırsa tur atlamayı başaracak. Çarşamba günü kazanan takımın Holon olması durumunda ise turu geçecek takım, İsrail’de oynanacak 3. maç sonunda belirlenecek. 

Haberin Devamı

Son dokunuş Kartal’dan