Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Muratbey Uşak’ın müthiş şut yüzdesiyle başladığı ve 14’te 9 üç sayı isabetiyle ilk yarısını farklı önde kapadığı maçta savunmasıyla ayağa kalkmayı bilen yeşil-siyahlı ekip, bu kez hücumda üçlükleri art arda sıralayan takım oldu, 16. galibiyetini elde ederek moral buldu
Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 23. hafta mücadelesinde Muratbey Uşak’ı konuk eden Darüşşafaka Doğuş, 78-70’lik galibiyete ulaştı.
Uşak maça dış şutlarla başladı. Hafta içi Bamberg deplasmanında, ardından gelecek hafta da Kızılyıldız karşısında ikisini de kazanması durumunda Euroleague’de çeyrek finale çıkacağı maçlar oynayacak olan Daçka’nın çok konsantre gözükmemesini konuk takım fırsata çevirdi, 10’da 6 üçlükle oynadığı ve 12 farkı yakaladığı ilk periyodu 23-15 galip bitirdi.
Dışarıdan müthiş bir yüzde ile atmayı sürdüren ve McKissic ile 32-15’te farkı 17’ye yükselten Uşak, Wilbekin-Wanamaker ikilisinin sayılarına rağmen soyunma odasına da 41-32 önde girdi.

Yüzdeler düştü
İlk yarıyı 14’te 9 üç sayı isabetiyle bitiren Uşak, 3. çeyreğin açılışını da üç sayı ile yaptı ama aynı yüzdesi giderek düşmeye başlayınca, ev sahibi de geri dönmeye başladı. Savunmada daha agresif olan ve rakibini art arda hatalara zorlayan Daçka, Anderson ile çok kritik sayılar bularak farkı eritti, Wilbekin’den gelen üçlükle öne geçip, son çeyreğe de 56-55 galip girdi.
Farkı 8 sayıya çıkaran ev sahibine yine McKissic ile direnmeye çalışan Uşak, art arda yaptığı iki top kaybını önce Birkan üçlükle, ardından da Anderson smaç ile cezalandırınca farkın çift hanelere çıkmasını da önleyemedi, Daçka salondan 78-70 galip ayrılarak ligdeki 16. galibiyetini elde etti.
Muratbey Uşak ise tam 27 top kaybı yaptığı maçı kaybederek haftayı 7 galibiyetle bitirdi.