Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çeyrek finalin ilk maçında oyunun büyük bölümünü üstün oynayan Fenerbahçe Beko, çok rahat bitirebileceği maçın son 19 saniyesinde çok basit top kayıpları yaptı, Sinan son saniye üçlüğüyle maçı uzattı. Ancak uzatma bölümünde de De Colo şov devam etti, seri 1-0’a geldi.

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk buluşmasında, Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen karşılaştı, normal süresi 85-85 biten maçı sarı-lacivertli ekip 103-91 kazandı.
Play-off’un başladığını net şekilde gösteren, zaman zaman dozun aşıldığı bir sertlikle başladı maç ama son dönemin formda ismi De Colo Fenerbahçe adına yine görev başındaydı, ilk çeyrekte 8 sayı bulup, takımını 19-15 öne taşıdı. Daçka’da Jerrett’ın erken iki faule ulaşması, Vesely’nin de hemen ardından faul problemine girmesiyle avantaja dönmediği gibi Ahmet’in yokluğunda sıkıntıyı artırabilirdi ama 5 numarada daha verimli oynayan Barthel, bu açığı kapadı. Farkı 7 sayıya yükseltti ev sahibi ama Daçka da Gulley ile direnip, devre sonunda farkı 1’e indirdi: 42-41.
2. yarıya çok hızlı giren Melih farkı çift haneye çıkardı. Ancak ilk yarıda teknik faulü bulunan Vesely, yine kontrolü kaybedip çok sert bir hareketle sportmenlik dışı alınca diskalifiye oldu, Fenerbahçe rotasyonu biraz daha daraldı.
Buna rağmen Fenerbahçe 75-59’da 16 farkı yakaladı. Daçka Magette’in üçlükleri, Gulley-Andrews ikilinin skoruyla oyunda kalmaya çalıştı. Son 48 saniyeye 83-74, 19 saniyeye 85-77 girildi. Ancak Magette bir üçlük attı. Ardından Kenan topu kaybetti, Daçka farkı 3’e indirdi. Guduric de topu rakibe teslim etti, maçı uzatan son saniye üçlüğü Sinan’dan geldi. 19 saniye içinde yaşadığı şoku uzatma bölümünde yine De Colo ile atlattı Fenerbahçe 31 sayı, 10 asist, 7 ribauntla devleşen Fransız, daha fazla heyecana izin vermedi, Fenerbahçe Beko seride 1-0 öne geçti.