Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague çeyrek final serisi ilk maçında CSKA Moskova’ya 92-76 yenilen Fenerbahçe Beko seride 1-0 geriye düştü.
Maalesef Fenerbahçe Beko için play-off ya da Final Four dönemleri şanssızlığın art arda geldiği dönemler olmaya başladı. Moskova deplasmanına da çok eksik gitmişti temsilcimiz. Buna rağmen uzun süre maçın içinde kaldı, özellikle ilk yarıda 22 sayı üreten De Colo’nun eski takımına karşı yaptığı ‘meydan okuma’ya istikrarlı bir katkı da arkadaşlarından gelse sonuç farklı da olabilirdi.
Ama boyalı alanda eksilmemiz ve o bölgeyi korumak için aldığımız riskler, zaman zaman sonuç verse de alan savunmasının sıkıntısı olan ribauntlar, ev sahibinin yüksek yüzdeli üçlüklerine dönünce CSKA skorda üst seviyelere çıktı. Vesely’nin sakatlığı, Ahmet’in antrenman eksiği nedeniyle süre alamaması, Pierre’in kadroda bulunmaması, riskleri zorunlu kılmıştı ama Ruslar’da da Clyburn ile Hackett’a arkadaşlarından gelen destek, sıkıntılarımızı arttırdı.
Ne olursa olsun geri adım atmadı Fenerbahçe, 3. çeyrekte Barthel’in 5, Biberovic’in 4 numara oynadığı düzene rağmen rakibine ribaunt vermeyip, baskıdan sonuç alınca, öne geçti. Ancak son periyotta 6 üçlük isabetiyle bulan CSKA maçı kazanmayı bildi.
Seri çok uzun
6-7 kişilik rotasyonla maçı tamamlamak durumuda kalan ekibimizin yaşadığı yorgunluk son çeyrekte belirgindi. Ancak hem Coach Erdem Can’ı hem de oyuncularımızı tebrik etmeli. Yarın Pierre ile Ahmet’in de takıma katılması, İstanbul’da Vesely de oynar düşüncesi, umudumuzu kırmadı. Seri uzun, tek ihtiyacımız, De Colo dışındaki kısaların sorumluluk alması.