Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-kırmızılılar karşısında 17 farkı yakalayan Bursa ekibi, Hardy’yi durduramayıp son dakikalarda korku yaşadı. Buna rağmen ev sahibi, 14 sayı, 10 ribaunt, 10 asist ile ‘triple-double’ yapan Henry ve boyalı alanda etkili olan Morgan ile sonuca ulaştı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 9 hafta karşılaşmasında TOFAŞ, sahasında konuk ettiği Galatasaray Odeabank’ı 97-90 yenmeyi başardı, yenilgisiz liderliğini devam ettirdi.

Bursa ekibi, karşılaşma boyunca sürekli boyalı alanı kullanmaya çalıştı, Muhsin’in hücum ribauntu sonunda bulduğu basketlerle üstünlüğü ele aldı. Erman Kunter’in önce Preldzic, ardından Göksenin’i 4 numarada kullanması, Galatasaray’a hücumda ivme kazandırdı, sarı-kırmızılı ekip, sürekli potaya giderek ilk çeyreği 27-25 önde kapadı.

Haberin Devamı

Galatasaray, aynı düzenle öne geçip, Hardy’nin skorer oyunuyla farkı 7 sayıya çıkardı. TOFAŞ da devrenin son 3 dakikasında rakibinin düzenine ayak uydurup, Mejia ile ayakta kaldı. Galatasaray devreyi 53-52 galip tamamladı.

Boyalı alandan bu kadar yüzdeli hücum ederken, ilk yarıda 14 üçlük deneyen Galatasaray, belki de önemli bir fırsatı teptiğini 2. yarı başında anladı. Bu kez boyalı alanı daha iyi savunan ve rakibinin dış şutlardaki yüzdesini avantaja çeviren Bursa ekibi, Barış-Henry ikilisinin yan yana oynadığı bölümde öne fırladı. İlk yarıda 3 top kaybeden Galatasaray’ı bu çeyrekteki 5 kaybını iyi değerlendiren ev sahibi, ribauntları 32-14’e getirirken 79-65’lik üstünlüğü yakaladı.

85-67 ile farkı 17 sayıya da Henry-Morgan ikilisiyle çıkardı Bursa ekibi. Ancak ardından hücumdaki rahatlama, aranın kapanmasını sağladı. 38. dakikada 89-85 önde olan TOFAŞ, daha fazlasına izin vermedi ve kazanmayı bildi.