Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu ikinci bitirdikten sonra Eskişehir engelini de aşarak yarı finale yükselen Bursa temsilcisi, Türkiye Kupası finalinde kaybettiği Anadolu Efes’e karşı bu kez 28 farkla kazanmayı bildi.

TOFAŞ, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final serisinin ilk maçında konuk ettiği Anadolu Efes’i 91-63 yenmeyi başardı, saha avantajını iyi kullarak durumu 1-0 yaptı. Orhun Ene yönetiminde normal sezonu iyi geçiren ve şampiyon olup, A Takım yatırımlarına son verdiği 1999-00 sezonunun ardından Bursa’ya yeniden zirve heyecanını getiren TOFAŞ, Efes karşısında da sahasındaki coşkuyu sahaya yansıtmayı başardı.

Haberin Devamı

Maç başında boyalı alanda Dunston’ı durdurmakta zorlansa da, dışarıyı riske ederek asıl konsantrasyonunu çember savunmasına veren TOFAŞ, ilk çeyreğin son bölümünde çift guarda dönerek tempoyu istediği seviyeye çekti. İlk dakikalarda Henry’ye baskı yapan Doğuş’un da kenarda olduğu dakikalara denk gelen krizi çözmek için periyot arasını bekleyen Efes benchi, hiç ummadığı şekilde potasında 13-0’lık seri görünce ilk çeyreği 27-17 geride bitirdi.

Yiğit’ten üçlükler

Skorun yanında enerji üstünlüğünü de artıran, ribauntları kovalayıp, hücuma erken geçmeye çalışan TOFAŞ, kenardan gelen genç oyuncusu Yiğit’ten de 3’te 3 üç sayı isabeti bulunca arayı daha da açtı. Efes, bu maçta tek üç sayı isabeti bulan ismi Simon ile dirense de devre 50-42 tamamlandı.

Kritik isimleri Motum’dan maç boyunca, Weems’ten 3. çeyreğin 5 dakikası dışında verim alamayan Efes, rakibinin çılgın temposu karşısında dağıldı. Ev sahibi, 78-56 galip girdiği son çeyrekte, farkı 31 sayıya kadar çıkarınca, rakibine erken havlu attırdı. Son periyodun büyük kısmını iki takım da gençleriyle tamamlarken TOFAŞ seride 1-0 öne geçmeyi başardı.