Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Anadolu Efes deplasmandan 1-1 ile dönüp saha avantajını ele geçirdikten sonra dünkü maçın önemi biraz daha artmıştı. Alınacak bir galibiyet sadece skor değil, psikolojik avantajı da temsilcimize kazandıracaktı. Bunun için şart olan da kesinlikle savunmaydı... Efes aslanlar gibi oynayıp, bunu başardı.

Zaten Perasovic Pire’de kazandığı gibi başladı maça, Spanoulis’i düzenden çıkarmak, takımın ilk amacıydı. Bin kere helal olsun Doğuş Balbay’a; sahada olduğu sürece rakibin en etkili silahına göz açtırmadı. Sloven hakem Damir Javor’un uydurma bir faulüyle 35. dakikada 4. faulü alıp kenara gelmese belki son iş son hücumlara da kalmazdı. Hatta son 3 dakika içinde Spanoulis ilk üçlüğü yolladığında, ikinci ve üçüncüsünü atmasına fırsat verilmeden sahaya sürülse de iş erken bitebilirdi ama son hücumda yine kalitesini göstererek, Spanoulis’i çok zor bir şuta itmeyi bildi.

Haberin Devamı

Spanoulis ile birlikte devreden çıkarılması gereken bir diğer isim de Printzeis’ti. Sezonun en başarılı isimlerinden birisi olmasına rağmen, ilk iki maçta beklentilerden uzak kalan Brown da Abdi İpekçi’de geri dönüşü gerçekleştirince, Printzeis tehlikesi de savuşturulmuş oldu.

Efes aslında planlarını uyguladı. Boyalı alanını kapatarak rakibi dış atışlara zorlarken, hücumda da Dunston’ı mükemmel kullandı. Topun değerini bilmesi ve yalnızca 5 top kaybetmesi önemliydi. Tek eksik girmeyen şutlardı. Sıcak el bir türlü bulunamadı. 18’de 2 üç sayı, 16’da 8 faul isabetine rağmen gelen Olimpiakos galibiyeti, inanın çok anlamlı.

Ama seri daha bitmedi. Efes’in yıllardır hak ettiği yere ulaşması için aynı salonda kazanılması zorunlu olan bir maç daha var. Aynı aynı atmosfer, biraz daha artacak şut yüzdesiyle galibiyete inancım tam. Ancak son çeyrekte işi kavgaya dönüştüren ve o gerginlik sonrası 9-0 seri ile geri dönen Olimpiakos’un bu konudaki uzmanlığı da göz ardı edilmemeli, ne olursa olsun sakin kalınabilmeli.

Darüşşafaka Doğuş’a gelince dün yenilerek saha avantajını kaybetti ama umutlar asla bitmedi. Real Madrid karşısında 19 sayıdan dönüp maçı ortaya getirmek kolay değildi. Daçka’nın kazanması için Wanamaker ile Wilbekin tek devre değil tüm maç oyunu domine etmeli. Çok yoruldukları bir gerçek, bu nedenle yarın onlara da seyircinin vereceği enerji gerek.