Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-kırmızılı ekip 3. Avrupa Şampiyonluğu’na çok yaklaştı, müthiş bir taraftar desteğiyle konuk ettiği İtalyan Venezia’yı finalin ilk ayağında bozguna uğrattı. Temsilcimizde Quigley 37 sayıyla devleşirken, Pentonyte 25 sayı, Işıl da 12 asistle yıldızlaştı

FIBA Eurocup final serisinin ilk maçında Galatasaray, Rever Venezia takımını, 90-68 yendi, İtalya’daki oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.
Daha önce bir Eurocup, bir de Euroleague şampiyonluğu elde eden Galatasaray, Dubljevic’in basketleriyle maça başladı, kontrolü ele aldı. Rakibin ilk çeyrekteki 8’de 5’lik 3 sayı yüzdesi sıkıntı yarattı ama İtalyanlar’ın her hamlesine karşılık verebilen bir Quigley vardı. Işıl’ın asistleri ile potaya gitmeye başlayan temsilcimiz skorer oyuncusunun devrede attığı 21 sayıyla soyunma odasına 43-35 galip girmeyi başardı.
2. yarıda alan savunmasına başlayan, üçlüklerle direnmeye çalışah Venezia 24. dakikada 52-46 ile farkı 6’ya indirdi. Ancak o dakikada başlayan inanılmaz baskıyla 16-0’lık seri geldi temsilcimizden. Petronyte ile boyalı alandaki üstünlük de barizleşti. Dubljevic’in de ikili oyunlarla potaya gittiği çeyrek, 68-47 bitti.

Riske etmeyin
Son çeyreğin başında 7-0’lık seri bulup umutlanan Venezia’ya yine Quigley yanıt verdi 36. dakikada 81-54 ile fark 27’ye yükseldi. 13 üçlükle maçı bitiren İtalyanlar, son dakikaya girilirken farkı 18’e çekmişti ama Işıl’ın iki asisti maçın 22 sayıyla bitmesini sağladı.
Yarı finalde Venezia’nın, Hatay’a ilk maçta 20 farklı yenilmesine rağmen sahasında 23’le kazanarak turu geçtiğini unutmadan deplasmana gitmeli, daha önce iki kez Avrupa Kupası kaldırmış bir takımın güveniyle sahaya çıkıp, işi hiç riske sokmadan şampiyonlukla dönmeliyiz. Haydi Galatasaray.