Voleybol Vakıfbank'ın 6. harikası

Vakıfbank'ın 6. harikası

21.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Süper Finali İtalya’nın ev sahipliğinde iki Türk takımının mücadelesine sahne oldu. Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 mağlup eden sarı-siyahlılar, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda 6. kez mutlu sona ulaştı.

Vakıfbankın 6. harikası

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde iki temsilcimiz kozlarını paylaştı, Türkiye adına bir ilk yaşandı. Eczacıbaşı Dynavit’i zorlu mücadelede 3-1 deviren Vakıfbank, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda üst üste 2., toplamda da 6. kez kupayı kaldırdı. Tabii ki herkesin beklediği gibi mücadele Boskovic-Egonu düellosuyla geçecekti, ama önemli olan diğer isimlerin ne katkı vereceğiydi. Vakıfbank setin başında iki kez 2 farkı yakalasa da Eczacıbaşı buna 5-0’lık seriyle yanıt verdi ve üstünlüğü aldı.

Sarı-siyahlıların cevabı gecikmedi, Gabi’nin servisinde skor 13-13’te eşitlendi. Setin devamında Vakıfbank skor avantajını tekrar kaptırsa da, 20-18’in ardından alınan moladan sonra 4-0’lık seri yakaladı. İki takım da ilk set sayısı şanslarını değerlendiremezken, son sözü Ogbogu aldığı iki sayıyla söyledi ve seti 27-25 ile Vakıfbank’a getirdi. Eczacıbaşı ikinci sete 3-0’lık seriyle start verdi. Buna rağmen Egonu’yu çok iyi kullanan Vakıfbank 7-7’de skoru eşitledi. Voronkova’nın servis karşılama hatalarının yanında, Cansu’nun servis turunda sarı-siyahlılar farkı açtı. Rakibine göz açtırmayan Vakıfbank bu seti de 25-17 alarak durumu 2-0’a taşıdı.

Üçüncü sette maça tutunmak için Eczacıbaşı Dynavit tüm gücünü sahaya yansıtırken, Hande’nin üst üste sayılarıyla ikinci setteki gibi skor avantajını aldı. Eczacı, Boskovic’i bir türlü oyuna sokamayınca Vakıfbank’a 9-9’da yine yakalandı. Setin devamında yakaladığı farkı sonuna kadar koruyan Eczacıbaşı Dynavit 25-23’lük skorla seti aldı ve maça tutundu. Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette heyecan adeta tavan yaptı. Eczacıbaşı’nda Sinead Jack devreye girerken, Vakıfbank’ta ise Egonu skorer oyununa devam etti. 16-12’de farkı 4’e çıkaran sarı-siyahlılar son sayıya kadar avantajını korudu. Vakıfbank böylece seti 25-17, maçı da 3-1 kazanarak mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Vakıfbankın 6. harikası

ÖDÜL 500 BİN EURO

Süper Final’de kupayı kaldıran VakıfBank 500 bin euro para ödülünün sahibi olurken, Eczacıbaşı Dynavit’e ise ikincilik ödülü olarak 250 bin euro verildi. Öte yandan iki temsilcimiz CEV Şampiyonlar Ligi’nde 18. kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 14’ünü kazanan sarı-siyahlılar, turnuva tarihinde bir takıma karşı en çok galibiyet alan ekip unvanını sürdürdü. VakıfBank, Eczacıbaşı ile CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 14 maçın 13’ünü kazanırken, yalnızca 2014-2015 sezonu yarı finalinde kaybetti.

‘İNİŞLER VE ÇIKIŞLAR BİZİ GÜÇLENDİRDİ’

Vakıfbank’ta sezon başında kaptanlığa getirilen Gabi, sarı-siyahlı kulüpteki yeni görevinde Şampiyonlar Ligi kupasını yine kaldırmayı başardı. Yıldız voleybolcu böylece kariyerindeki 43. kupasını kazanarak müthiş bir başarıya imza attı. Maçın ardından duygularını anlatan Gabi, “Ne diyebilirim ki; Şampiyonlar Ligi şampiyonuyuz. Bu inanılmaz bir his. Sezon içinde inişler, çıkışlar yaşadık. Ama bu bizi daha güçlü hale getirdi. Bunu biliyorduk. Bence inanılmaz bir takımımız var. Yine gurur duyulacak bir iş çıkardık. Bu inanılmaz bir şey” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KOLEKSİYONER GUIDETTİ

Vakıfbank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti de sarı-siyahlı kulüpte başarılarına bir yenisini daha eklerken, ne kadar büyük bir hoca olduğunu da tekrar gösterdi. Vakıfbank gibi, İtalyan çalıştırıcı da Şampiyonlar Ligi’nde 6. kupasını kaldırdı. Guidetti ayrıca sarı-siyahlı kulüpta 7 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 4 Türkiye Şampiyonlar Kupası, 4 de FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası kupasını kazanarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Vakıfbankın 6. harikası

TEK BAŞINA TAKIM EGONU

Vakıfbank’ın yıldızı Paola Egonu, Avrupa voleybolu adına ne kadar önemli bir isim olduğunu tekrar gösterdi. Sarı-siyahlı takımın tecrübeli ismi, Eczacıbaşı Dynavit karşısında mücadeleyi tam 40 sayı ile tamamladı ve kupanın yanında MVP ödülünü de kaptı. Şampiyonluğun ardından Türkiye’ye de veda eden Egonu, “Zor zamanlar yaşadık, ama ayağa kalktık. Türkiye’yi çok sevdim, umarım bir gün yeniden burada oynayabilirim” dedi.

Haberin Devamı

‘KAZANAN TÜRK VOLEYBOLU OLDU’

Vakıfbank Genel Müdürü ve Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih büyük zaferin ardından, “Takımımızın bize yaşattığı duyguları tarif edebilecek kelime yok. Bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü olduk” dedi. Üstünsalih şöyle devam etti: “Altıncı şampiyonluk olsa da asla alışabileceğimiz bir duygu değil bu. Her seferinde farklı bir coşku yaşıyoruz. Kıymetli rakibimiz Eczacıbaşı Dynavit’i de tebrik ediyorum. Burada Türk finali oynamak en az şampiyonluk kadar keyif vericiydi. Kazanan Türk voleybolu ve Türk sporu oldu.” Kendilerini destekleyen herkese teşekkür eden Üstünsalih, “Kalbi bizimle atan, bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğu her zaman olduğu gibi milletimize ve ülkemize armağan ediyoruz. Ülkemize nice gururlar yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ECZACIBAŞI DYNAVİT 2. KEZ GÜMÜŞTE KALDI

Sezon boyunca müthiş bir performans ortaya koyan Eczacıbaşı Dynavit, finallerde rakiplerini geçemedi. Misli.com Sultanlar Ligi final serisinde Fenerbahçe Opet’e kaybeden turuncu-beyazlılar, CEV Şampiyonlar Ligi’nde de Vakıfbank’a kaybetti. Eczacıbaşı Dynavit bu önemli organizasyonda iki kez gümüş madalyada kalırken mücadelenin ardından büyük üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 6. kez mutlu sona ulaşan Vakıfbank’ı yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihte ilk kez Avrupa kupalarında iki Türk takımının karşı karşıya geldiği Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde eşsiz bir spor şölenine tanıklık ettik. Bu tarihi müsabaka sonunda kupayı 6. kez müzesine götüren Vakıfbank Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Eczacıbaşı Dynavit’i de mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Uzunca bir süredir kararlılıkla uyguladığımız kadın odaklı spor politikamız meyvelerini vermeye başladı. Her branşta kadın sporcularımızın gücüne ve yükselişine tanıklık ediyoruz. Ülkemize bu gururu yaşatan sporcularımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı