Beşiktaş Vincent Aboubakar'dan transfer itirafı! 'Beşiktaş ile anlaşmadan önce...'

Vincent Aboubakar'dan transfer itirafı! 'Beşiktaş ile anlaşmadan önce...'

24.05.2023 - 19:26 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın ara transfer sezonunda Al Nassr'dan kadrosuna dahil ettiği yıldız futbolcu Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı forma ile adeta kendini buldu. Kamerunlu golcü, yaptığı açıklamada dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Vincent Aboubakardan transfer itirafı Beşiktaş ile anlaşmadan önce...

Ara transfer sezonunda Beşiktaş'ın Al Nassr'dan kadrosuna dahil ettiği Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı forma ile gösterdiği performans dikkat çekti. Kamerunlu yıldız, Fransız basınına yapmış olduğu açıklamada çarpıcı bir transfer itirafında bulundu

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA 3. DÖNEMİ

Hollandalı futbolcu Wout Weghorst'un, İngiliz ekibi Manchester United'a transfer olmasının ardından hücum hattına takviye için arayışlara giren Beşiktaş, çareyi eski golcüsü Vincent Aboubakar’da buldu. Daha önce 2016-2017 ile 2020-2021 sezonlarında Beşiktaş formasını terleten ve Süper Lig'de 2 defa şampiyonluk yaşayan Aboubakar, toplam 67 maçta 35 gol, 9 asistlik performans sergilemişti. Tecrübeli futbolcu, ara transfer sezonunda tekrardan Beşiktaş forması giymeye başladı.

Vincent Aboubakardan transfer itirafı Beşiktaş ile anlaşmadan önce...

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Devre arasında Beşiktaş forması giymeye başlayan Vincent Aboubakar, 14 resmi maça çıktı. Kamerunlu yıldız söz konusu maçlarda 12 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve takım arkadaşlarına 1 kez gol pası verdi.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇTİ

2020-21 şampiyonluğunda ise 26 müsabakada rakip fileleri 15 kez sarsan Aboubakar, Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla üç farklı sezonda 12 üstü gol atan ilk yabancı olarak tarihe geçti.

Vincent Aboubakardan transfer itirafı Beşiktaş ile anlaşmadan önce...

GOL ORTALAMASI 0.85

Aboubakar ayrıca Beşiktaş’taki en verimli dönemini geçiriyor. 2016-17 sezonunda 27 karşılaşmada 12 gol atıp maç başı 0.44 ortalama tutturan, 2020-21’de de 26 maçta 15 golle 0.57 ortalama yakalayan Kamerunlu futbolcu bu sezon ise 14 maçta 12 golle 0.85’e ulaştı.

ABOUBAKAR'DAN İTİRAF

Fransız basınından Canal+ Sport'a konuşan Aboubakar, "Beşiktaş ile anlaşmadan önce Manchester United ve Atletico Madrid ile de görüşme halindeydim. Görüşmelerin ardından Beşiktaş tarafına 'Bana istediğimi verirseniz, geri dönmek benim için sorun değil' dedim ve yeniden Beşiktaş'a döndüm." ifadelerini kullandı.

Vincent Aboubakardan transfer itirafı Beşiktaş ile anlaşmadan önce...

Yazarlar