Milli Takım Vincenzo Montella'dan A Milli Takım sorusuna cevap! 'Yüzde 100 sorumluyum'

Vincenzo Montella'dan A Milli Takım sorusuna cevap! 'Yüzde 100 sorumluyum'

04.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Teknik Direktörü Montella, "İtalyan bir teknik adam olarak başka bir ülkenin milli takımını çalıştırmak nasıl bir his?" sorusuna, "Bir ülkeyi içtenlikle temsil ediyorum. Kendimi bu ülke için yüzde yüz sorumlu hissediyorum" yanıtını verdi.

Vincenzo Montelladan A Milli Takım sorusuna cevap Yüzde 100 sorumluyum

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 kura çekiminin ardından Sky Italia mikrofonlarına konuştu, milli takım hocalığının kulüplere göre daha dinamik olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Portekiz ve Çekya ile birlikte yer alacakları grubu değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "Artık bu seviyelerde üst düzey karşılaşmalar oynanır. Her maç zordur. Hata yapamaz, rakibi küçümseyemezsiniz. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Şu an için ilk ve tek hedefimiz budur" yorumunu yaptı.

Birçok kulüpte görev almasının ardından ilk kez bir milli takımın başına geçen Montella, bu deneyimiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu yeni görevimden mutluyum. Düşündüğümden çok daha dinamik bir iş. Dersine çalışmak isteyen birinin gözüyle beni çok daha fazla maç izlemeye yöneltiyor. Çok sağlıklı bir ortamda, insani açıdan zenginleştiren bir deneyim benim için."

'İtalyan bir teknik adam olarak başka bir ülkenin milli takımını çalıştırmak nasıl bir his?' sorusuna Vincenzo Montella şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Bir ülkeyi içtenlikle temsil ediyorum. Bu, futbolun ötesinde bir şey. Kendimi bu ülke için yüzde yüz sorumlu hissediyorum. Her zaman bir Şampiyonlar Ligi finalini, arkadaşım olan bir antrenöre karşı oynamayı hayal etmişimdir, çünkü bu her halükarda daha az acı bir yenilgi olurdu. Aynı şey İtalya için de geçerli."

YUNANİSTAN'DAN SES GELDİ

Türkiye’nin son rakibi, play-off’tan mart ayında belli olacak. Ay-yıldızlılar ile rakip olma ihtimali olan Yunanistan’da da kura çekimi yankı uyandırdı. Gazzetta internet sitesinde, "Türkiye, Montella ile dönüştü. Real Madrid’in Arda Güler’i, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu gibi futbolcuların bulunduğu takım çok güçlü" satırlarına yer verildi.

"YETENEKLİ VE İKİ KUTUPLU"

Portekiz’in Record gazetesinde Türkiye A Milli Takımı’nın tanıtımı yapıldı. 'Yetenekli ve iki kutuplu' başlığıyla yayınlanan makalede ay-yıldızlıların, Portekiz’in gruptaki en zorlu rakibi olacağı belirtilerek, "Türkiye ikinci torbadaki takımlar arasında en güçlü rakiplerden biriydi. Bu nedenle kaçınılması gereken bir takım olduğu konusunda hemfikir olunabilir" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE YÜKSELİŞTE"

Çekya Milli Takımı kaptanı Tomas Soucek, Türkiye eşleşmesini değerlendirdi. Futbol hayatını İngiltere’nin West Ham United ekibinde sürdüren 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Türkiye son dönemde yükselişte. Genç oyuncularla dolu iyi bir dönem geçiriyorlar. Bir yıl önce onlara karşı oynamıştık. Kesinlikle çok zor bir rakip olacak, ancak onlara karşı başarılı olma şansımız olduğuna inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

EURO 2024 kura çekimine ev sahipliği yapan Hamburg şehrinin yerel basınından Hamburger Morgenpost, “Volkspark bariz Türklerin elinde” başlığıyla bir değerlendirme yaptı.

Yazıda, turnuvaya ev sahipliği yapacak statlardan birisi olan 52 bin kapasiteli stadın, Türkiye-Çekya maçına ev sahipliği yapacağı belirtilerek, “Türkler geçtiğimiz günlerde Berlin’deki Almanya maçında atmosfer açısından Avrupa Şampiyonu olduklarını kanıtladılar. Şurası kesin ki, 26 Haziran’da Hamburg şehri Türklerin eline geçecek” denildi.

SKANDALIN PERDE ARKASI ORTAYA ÇIKTI

Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen EURO 2024 kura çekimi sırasında canlı yayına yansıyan cinsel içerikli seslerin kaynağı belli oldu. YouTube fenomeni ve şaka videoları çeken Daniel Jarvis’in, pornografik sesleri, telefonun zil sesi yaparak bu durumu ortaya çıkardığı ifade edildi. Jarvis, buna ilişkin görüntüler ekrana yansıdığı sırada kendisinin televizyon önündeki görüntüsünü paylaşarak olayı üstlendi.

Haberin Devamı

Kura çekiminin yapıldığı sırada telefonu çaldırarak eylemi gerçekleştirdiği düşünülen ve seslerin duyulduğu sırada bir telefonu çaldırırken görülen Jarvis, "Dinleyin bu biziz. Oraya girdik ve telefonu oraya koyarak çaldırdık" dedi. Olay hakkında soruşturma başlatılırken, Hamburg polisinin, failin cep telefonuna el koyduğu belirtildi. Ocak ayında Wolverhampton ile Liverpool arasında oynanan maçta da, BBC canlı yayınında stüdyoda benzer bir durum gerçekleşmiş, Jarvis bunu da üstlenmişti.