Milli Takım Vincenzo Montella'dan Arda Güler mesajı! 'Antrenmanda geliştiremezsiniz'

Vincenzo Montella'dan Arda Güler mesajı! 'Antrenmanda geliştiremezsiniz'

24.03.2024 - 22:01 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arda Güler'in Real Madrid'de daha fazla şans bulması gerektiğini belirten Vincenzo Montella, Semih Kılıçsoy ile ilgili soruyu cevapladı.

Vincenzo Montelladan Arda Güler mesajı Antrenmanda geliştiremezsiniz

2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam eden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella suskunluğunu bozdu. İtalyan teknik direktör, EURO 2024'te A Milli Futbol Takımı'nın yer aldığı grubu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Büyük turnuvalara dikkat çeken Vincenzo Montella, "1990 Dünya Kupası'nı çok iyi hatırlarım, çocuk yaşlarda olmama rağmen... Yarı finalde kaybettiğimiz için çok üzülmüştüm. Maalesef Maradona'ya karşı kaybettik" dedi.

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam ettiklerini belirten Vincenzo Montella, "Aslında şu an hazırlık sürecindeyiz, mutluyuz ve heyecanlıyız. Dünyadaki bütün hocalar ve futbolcular, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ister. Bütün hazırlıklarımı son sürat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Milli takım teknik direktörlüğüne dair soruya Vincenzo Montella, "Ben bu iş için yaşıyorum. Bu işi yaptığım için çok mutluyum. Belki eskisi gibi günü birlik çalışmalar olmuyor ama her gün farklı ülkelerde oynayan futbolcularımızı takip ediyoruz. Hayallerimiz var. O hayallerle yaşıyoruz. Umarım büyük hayallere birlikte yürürüz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Takım olarak iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan Vincenzo Montella, "Çok iyi gidiyoruz. Rekabet seviyemiz çok yüksek. Son hazırlık maçında çok iyi performans verdik diyebilirim. Rakip takım 5-6 yıldır birlikte oynayan bir takım. Buna rağmen herkesle rekabet edebileceğimizi gösterdik. Sadece 5 maçtır burada olduğumu da söylemeliyim" şeklinde konuştu.

Kararlı bir oyuncu grubuna sahip olduğunun altını çizen İtalyan teknik direktör, "Analizleri yaparken bir hocanın görevi, duygularına kapılmadan bu işi yapabilmek. Ben bir hoca olarak bir konuda gurur duyuyorum, kimi çağırırsak çağıralım birliktelik hissiyatı olan ve kararlı bir grup oluyor. Bu beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor" dedi.

Takımdaki eksik yönlere dair soruya Vincenzo Montella, "Çok beğeniyorum yaptıklarımızı ama daha iyisini yapabileceğimize inanıyorum, biliyorum. Bloklar arası mesafeleri daha dar tutabiliriz, daraltabiliriz. Hücuma çıkışları da daha iyi yapabileceğimizi biliyorum" cevabını verdi.

Performans değerlendirmesinde rakiplere karşı gösterilen oyun yapısının öne çıktığını belirten Vincenzo Montella, "Bir takımı değerlendirirken rakiplerine karşı performansını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Macaristan, bizden önce çok pozisyona giren bir takımdı. Bizim maçta çok az pozisyon bulabildiler. Özellikle ön tarafta ne kadar aksiyona girebildik bu şekilde. Baktığınızda son 10 maçına Macaristan'ın, bu kadar çok şut atılabilen bir takım değildi. Biz bunu başarabildik. 4 maçımızda 9 gol atabildik, 8'ini farklı futbolcu attı. Bazı futbolcular en iyi performanslarında olmamalarına rağmen çok iyi oynadılar. Aslında bu dengeyi bulmamız şart. Bu şekilde bakmak lazım" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"Çok gol atan bir forvet ister mi" sorusuna Vincenzo Montella, "Forvet değil de ne kadar çok gol atabilen bir takım olursak o kadar iyi. Orta saha da atabilir, forvet de. Gol her zaman goldür" cevabını verdi.

Avrupa Şampiyonası'nda çok yönlü oyuncuların ön plana çıkacağını belirten Vincenzo Montella, "Avrupa Şampiyonası'nda katıldığımızda sadece 23 futbolcu seçebileceğiz, 2-3 tane farklı pozisyonlarda oynayabilen oyuncular çok faydalı olacaktır" dedi.

"Montella'nın gözünde Hakan Çalhanoğlu kimdir" sorusuna Vincenzo Montella, "Bence bugün itibarıyla Hakan Çalhanoğlu'nun ne kadar olgun bir oyuncu olduğunun hepimiz bilincinde olmalıyız. Topu rakiplerden kapabiliyor, takımı arkadan yönetebiliyor. Ne kadar muazzam bir oyuncu olduğunun bilincinde olmalıyız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Arda Güler'in Real Madrid'de daha fazla forma şansı bulması gerektiğini belirten Vincenzo Montella, "Arda'nın Real Madrid'de fazla oynamasını isterim. Antrenman ile maçın seviyesi farklıdır. Arda'nın biraz daha fazla oynaması hem Real Madrid hem milli takım hem Arda Güler için daha iyi olur. Futbolda çok basit detayları baz alarak değerlendirme yaparsınız. Hiçbir zaman bir antrenman, maçı simüle edemez. Maçta binlerce kişi var, zihinsel gelişimi antrenmanda geliştiremezsiniz. Umarım daha fazla oynayarak bizimle birlikte olur" diye konuştu.

Kalecilerin rekabetine dair mesaj veren İtalyan teknik direktör, "3 kalecimizi de oynattık. 3'ü de oynamaya hazır kaleciler. Altay, Galler maçında da sonradan girerek iyi performans gösterdi. Almanya maçında da çok iyiydi. Finallere geldiğimizde net bir karar vermemiz gerekiyor, birinci kaleci konusunda. Ancak, 3 kaleci konusunda da içimiz çok rahat" dedi.

Haberin Devamı

Semih Kılıçsoy'u beğendiğini belirten Vincenzo Montella, "Semih Kılıçsoy'u çok seviyorum, çok beğeniyorum. Bu yüzden çağırdım. Uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler ve hocalar olarak, her futbolcunun yolculuğuna refakat etmemiz lazım gelişimleri için... Benim amacım, 18 yaşında A Milli Takım'ın kokusunu ona hissettirmekti. Benim mesajım şu Semih'e, buradayız ve seni çok değerli olduğunu buluyoruz. Yanılmıyorsam, Ümit Milli Takım'da da çok oynamadı. Ümit Milli'de çok önemli iki maç vardı. Uluslararası deneyimi olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini destekleyelim. Orada 90'ar dakikalar oynaması, gelişimi için çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5, belki 10 dakika oynayacaktı. Biz Semih'e gerçekten çok değer veriyoruz. 2 ay sonra bu seviyelere hazır olduğunu düşüneceğim belki. Futbol her zaman seviye oyunudur. Süper Lig var, Serie A var, La Liga var, başka seviyeler var benim bakış açıma göre. Bu sene 200 tane maç seyrettim canlı. Konferans Ligi, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi var. Bunlar farklı seviyeler. Sonra da milli takım var, Avrupa Şampiyonası var, en yüksek seviye. Okula giden bir çocuk düşünelim. Okuldan alıp hemen üniversiteye gönderiyorsunuz. Daha birinci seviyede olan bir futbolcuyu, ilk sınıftan alıp üniversiteye göndermek doğru mu, daha olgunlaşmadan. Üniversiteye şimdi mi, 2 ay sonra mı, 6 ay sonra mı gitse? Hangisi daha doğru olur. Bu tarz spekülasyonlar, milli takım yararına değil, futbolcunun yararına değil, ülkemizin yararına değil. Şunu kabul edebilirim, bir futbolcuyu doğru değerlendiremem, eleştirirsiniz, bunu kabul edebilirim. Ancak başka şeylerde asla" ifadelerini kullandı.

EURO 2024'teki kadro seçiminde bazı futbolcuların üzülebileceğini vurgulayan Vincenzo Montella, "Son kararlarımı aldığımda illaki üzülen taraflar olacak. Herkesin gönlü rahat olsun. Ben hayatımda hiçbir zaman politik veya forma rengine göre karar almadım. Oyun planıma hangi isimler daha uygun olacak, ona göre futbolcuları seçerim. Eğer biz iç huzuru sağlayamazsak ülkemizde bu konularda, başarı elde etmek daha zor olur. Herkesin gönlü rahat olsun. Kararlarımı belli sebeplerden yapmam. Takıma, oyuna hangi oyuncu daha uygun ona göre seçerim. Benim gözümde sadece kırmızı beyaz var" açıklamasını yaptı.

Ahmetcan Kaplan'la bilgi aldıkları için Ajax'ın kendilerine teşekkür ettiğini ifade eden Vincenzo Montella, "Ajax'ta Ahmetcan Kaplan da vardı, kimse hatırlamadı onu. Ajax gibi bir kulüp, akademi açısından en üst seviyede gelişim için. Biz Ajax'a bilgi verdik, 'Bize bu bilgiyi verdiğiniz için teşekkürler, gelecek maçlarda başarılar' dediler" şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nda oynayan 7 futbolcunun Ümit Milli Takımı'na gönderildiğini belirten Vincenzo Montella, "Yanılmıyorsam şu andaki kadromuzda yer alan 7 oyuncu, A Milli Takım'da yer alıp ardından Ümit Milli Takım'a gönderildi. Barış Alper Yılmaz böyle..." dedi.

İrfan Can Kahveci ile ilgili soruya Vincenzo Montella şu cevabı verdi:

"Kanatta çok fazla seçeneğimiz var. Cengiz Ünder, İrfan CAn, Yusuf, Yunus. Hepsinin farklı farklı özellikleri var. İrfan Can topa çok yatkın, topla oynamayı ve takımla oynamayı bilen biri. Çok hıza sahip değil, defans arkasına sarkan stili yok ama bazı mekanizmalar vardır bazı maçlarda, topa daha yatkın topçuları kullanmak lazım. Diğer taraftan derinliğe gitmesi gereken oyunculara ihtiyacımız olur, bazı maçlarda da. İrfan kanatta oynuyorsa arkasında Cenk gibi defansif bir bek olmaz mesela."

Sol bekteki tercihlerine dair konuşan Vincenzo Montella, "Ferdi sakatlandığından Rıdvan'ı çağırdık. Rıdvan sakatlandığında Cenk Özkacar'ı oynattık, 'oynayamaz' dediler. Her maça farklı bir oyuncu gerekir. Belirli anlarda, belirli maçlarda Cenk'in ofansif bir bek olmadığını, defansif olduğunu biliyorum. Belirli maçlarda, belirli anlarda daha faydalı olabilir bize. Rıdvan'ı çağırmamızın sebebi, yakından takip ettiğimiz biri. O yüzden bazı maçlarda Cenk'i sol bekte görürseniz, o maçın mekanizmaları için gerekli. O anlarda o şekilde değerlendirmek gerekiyor" dedi.

Yazarlar