Voleybol Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi finalleri Türkiye'de!

Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi finalleri Türkiye'de!

19.02.2024 - 10:56 | Son Güncellenme:

Bu sene 3 takımın ülkemizi temsil ettiği CEV Şampiyonlar Ligi Finali Türkiye'de yapılacak. Konuyla ilgili CEV Başkanı Aleksandar Boricic konuştu.

Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi finalleri Türkiyede

Geçen sezon Eczacıbaşı ve VakıfBank'ın final oynadığı CEV Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'de yapılacak. CEV Başkanı Aleksandar Boricic açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

CEV Başkanı Aleksandar Boricic, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın da aralarında bulunduğu çeşitli Avrupa federasyonlarının başkanlarıyla birlikte: dün Trieste'de düzenlenen İtalya Kadınlar Voleybol Kupası finalini izledi.

Mücadele sonrasında Polonya basınına konuşan Aleksandar Boricic müjdeyi verdi:

"Şampiyonlar Ligi Finalleri bu yıl Türkiye'de gerçekleşecek, organizasyonun tek gün içerisinde, 5 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Ev sahibi şehri yakında açıklayacağız."

Öte yandan ev sahibi şehrin İstanbul mu yoksa Ankara mı olacağı henüz bilinmiyor.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: Bu yılki finaller, Türkiye'de oldukça popüler olan kadın kulüplerinin taraftarlarının çoğunluğunun ilgisini çekecektir. Erkekler müsabakalarına göre çok daha büyük. Üstelik 2014 yılında CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'un burada oynanmasından bu yana, Türkiye'de Avrupa'nın en önemli kupasında final müsabakası yapılmamıştı.

Haberin Devamı

BAŞKAN ÜSTÜNDAĞ DOĞRULADI
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ TRT Spor'a haberi doğrularken şu ifadeleri kullandı; "Kadınlarda ve erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi finallerine Türkiye ev sahipliği yapacak"

Şampiyonlar Ligi Finalleri, Türkiye’nin ev sahipliğinde en son 2014 yılında düzenlenmişti.

2011 Kadınlar Şampiyonlar Ligi - İstanbul

2013 Kadınlar Şampiyonlar Ligi - İstanbul

2014 Erkekler Şampiyonlar Ligi - Ankara