Voleybol Voleybolcu kadınlarımız, gururlarımız!

Voleybolcu kadınlarımız, gururlarımız!

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çin’de düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türk voleybolu bir ilki daha yaşadı, finalde iki temsilcimiz kozlarını paylaştı. Eczacıbaşı Dynavit, Vakıfbank’ı karar setinde mağlup ederek 3. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Voleybolcu kadınlarımız, gururlarımız

Çin’de düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türk voleybolu bir ilki daha yaşadı. Finalde Vakıfbank ile Eczacıbaşı Dynavit karşılaşırken, kazanan 3-2’lik skorla Eczacı oldu. 16. organizasyonda kupa 8. kez Türkiye’ye geldi. Mücadele Thompson-Boskovic düellosu şeklinde geçecekti, kazananı ise ekstra katkılar belirleyecekti. Bu isimler Vakıf adına Gabi-Ogbogu, Eczacı adına da Jack Sinead-Hande-Gray oldu. İlk seti 25-19 alan sarı-siyahlılar durumu 1-0’a getirdi. İkinci set de Vakıfbank’ın üstünlüğünde geçerken, değişiklikler setin 25-23’lük skorla Eczacıbaşı’nın olmasını sağladı.

Haberin Devamı

İlk iki seti istenilen seviyede geçiremeyen Boskovic öne çıkınca Eczacıbaşı 3. sette kontrolü aldı, 25-23’lük skorla 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Dördüncü sette Vakıfbank her şeyini ortaya koyarken sayı düellosunu 25-23 kazandı ve zorlu mücadeleyi final setine taşıdı. Karar setinde Eczacıbaşı bir anda skoru 4-1’e getirdi, ardından Vakıfbank geri dönüş için savaşsa da Tijana Boskovic’i durduramadı. Seti 15-9 kazanan Eczacıbaşı, 3. kez dünyanın en büyüğü olurken, iki temsilcimizin finali sporserverlere büyük bir gurur yaşattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde kupayı kazanan Eczacıbaşı Dynavit ile ikinci olan VakıfBank takımlarını tebrik etti. Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımda voleybol topu ve Türk bayrağı emojilerine de yer veren devletin zirvesindeki isim şu mesajı geçti: “FIVB Kadınlar Voleybol Kulüpler Dünya Şampiyonluğuna üçüncü kez erişen Eczacıbaşı Spor Kulübü’nü canıgönülden tebrik ediyorum. Tarihte ilk defa finalde karşı karşıya gelen ve bizleri gururlandıran iki Türk voleybol takımımız Eczacıbaşı ve Vakıfbank’a teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da “Eczacıbaşı ile VakıfBank’ı tarihi başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Şampiyonluk kupasını 3. kez ülkemize getirerek göğsümüzü kabartan Eczacıbaşı’nın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

"HİÇBİR ŞEY TESADÜF DEĞİL"

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ tarihi finalin ardından iki takımı da kutladı. Üstündağ, “Ülkem, camiam adına gurur duyuyorum. Bu final, milli takımın süreci, Cumhuriyetimiz’in 100. yılına yakıştı. Eczacıbaşı ve Vakıfbank’ı canı gönülden kutluyorum. Bütün paydaşlar bu gururu yaşadık. 2024 Olimpiyatları’nda da madalya alacağız. Hiçbir başarı tesadüf değil. Bu finali iki Türk takımı oynadığı için çok mutluyum” dedi.

Federasyon Başkanı şöyle devam etti: “Hem kulüplerimiz için hem milli takımımız için bir hayalimiz vardı. Bunları sırasıyla başarmak farklı bir gurur.” Üstündağ ayrıca, “Biz sadece başarıyı düşünmedik, alt yapıda da adımlar attık. Kulüpler ve federasyon el ele verirse meyvelerini alabilirsiniz. İki takımımız son topa kadar nasıl bir final oynanır herkese gösterdi. Onları tekrar tekrar kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MVP BOSKOVIC OLDU

Kupa töreni öncesinde şampiyonanın en iyilerine ödülleri verildi. Eczacıbaşı Dynavit’in yıldız pasör çaprazı mücadeleyi 27 sayıyla tamamlarken, MVP seçilmeyi de başardı. Eczacı adına Jovana Stevanovic ve Elif Şahin de en iyiler arasına girdi. Türk voleybolu adına tarihi finalde Vakıfbank’tan Thompson ise 33 sayıyla en skorer isim olurken, en’ler tablosuna sarı-siyahlı takımdan da smaçör Gabi, orta oyuncu Zehra Güneş ve libero Ayça Aykaç seçildi.

Maçtaki mücadele büyük alkış alırken, ardından yaşananlar ‘herkese örnek’ olsun dedirtti. İkinci olan Vakıfbank, sosyal medya hesabından ‘Şampiyon olan kıymetli rakibimiz ve dostumuz Eczacıbaşı Dynavit’i tebrik ederiz’ mesajını paylaşırken, Eczacı da ‘Teşekkür ederiz’ yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Yazarlar