Fransa Ligue 1 Voltran’ı yeniden oluşturdular

Voltran’ı yeniden oluşturdular

08.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Guingamp döneminde Samassa kalede, Yatabare gol vuruşlarındaki becerisiyle takımlarını Fransa 1. Ligi’ne taşıdı. Birbirlerinden ayrılınca performansları dip yapan ikili Sivasspor’da tekrar bir araya geldi, yeniden coştu.

Voltran’ı yeniden oluşturdular

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Demir Grup Sivasspor’un bu sezonki başarısında yabancı futbolculardan Mustapha Yatabare ve Mamadou Samassa öne çıkan isimler oldular. Malili iki futbolcu, geçmişte Guingamp’ta 2011-14 arası dönemde üç sezon birlikte forma giymiş, en iyi dönemlerini beraberce burada geçirmişlerdi. 2012-13 sezonunda ikinci ligde mücadele eden kırmızı-siyahlılarda Yatabare, 21 golle yıldızlaştı, takımının en golcü ismi oldu. 33 maçta görev yapan Mamadou Samassa ise kalesini pek çok pozisyonda gole kapayarak ciddi katkı sağladı.

Bu iki ismin müthiş performansıyla Guingamp sezonu ikinci sırada bitirerek, Fransa 1. Ligi’ne yükseldi. Süper ikilinin birbirinden güç alan performansları sıradaki sezonda da devam edecekti. Mamadou Samassa dev ekiplere karşı ülkenin en üst liginde 25 karşılaşmada sahaya çıktı. Yatabare ise şans bulduğu karşılaşmalarda 20 kez fileleri havalandırarak bir kez daha takımın en skorer ismi oldu. İkilinin performansı bu kez takımlarının ligden düşmesini engelledi.

Haberin Devamı

2014-15 sezonunda Yatabare takımdan ayrıldı ve başarı hikayesi sona erdi. Deneyimli forvet transfer olduğu Trabzonspor’da eski iyi görüntüsünden uzaklaştı, sezonu 5 golle tamamladı. Sonraki iki sezonda attığı toplam gol 11’i geçmedi. Samassa da Yatabare gittikten sonra yedek kulübesinin yolunu tuttu. Aynı takımda olduklarında başarılı olabilen iki vatandaşın parlak günlerine dönmeleri, Sivas’ta tekrar bir araya gelmeleriyle mümkün olabildi.