Tenis Wimbledon krizi

Wimbledon krizi

21.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rus tenisçilerin Wimbledon’dan men edilmesine Kremlin, ‘kabul edilemez’ diyerek tepki gösterdi. Birçok yıldız isim alınan kararla bu seneki dev turnuvanın dışında kaldı.

Wimbledon krizi

ONUR DİNÇER 

Haberin Devamı

Tenisin dev organizasyonu Wimbledon’dan Rusya ve Belarus için yaptırım kararı çıktı. Turnuvanın organizatörleri, Rus ve Belaruslu sporcuların bu yılki turnuvaya katılamayacaklarını duyurdu.

Bu gelişme Rusya cephesinde tepkiyle karşılandı. Kremlin Sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada “Bir kez daha sporcuları siyasi önyargıların, siyasi entrikaların rehinelerine dönüştürüyorlar. Bu kabul edilemez. Rus sporcular dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığına göre, onların çıkarılmalarından kendileri zarar görecektir” dedi. Wimbledon bu kararla, Rus ve Belaruslu sporcuları bireysel olarak sınırlayan ilk tenis organizasyonu olacak.

İstanbul’da devam etmekte olan TEB BNP Paribas Tennis Championship’te ise Rus sporcular raket sallıyor. Turnuvanın 3 numaralı seribaşı Kudermetova da bu isimler arasında. 

Haberin Devamı

Öte yandan TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da dün 1 numaralı seribaşı Belçikalı Mertens ilk turda Peterson karşısında sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi. Berfu Cengiz-İpek Öz ikilisi çiftlerde Han/Sizikova’yı 5-7, 6-3, 10-8 yenerek çeyrek finale çıktı.