İspanya La Liga Xavi'den Arda Güler tepkisi: Çok üzücü! Yazık oldu

Xavi'den Arda Güler tepkisi: Çok üzücü! Yazık oldu

11.03.2024 - 14:28 | Son Güncellenme:

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Arda Güler'in Real Madrid'de ilk golünü kaydetmesinin ardından flaş bir tepki verdi.

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu

Arda Güler, yaz transfer döneminde Barcelona ve Real Madrid'i peşinden koşturmuştu. Real Madrid'e transfer olmayı tercih eden genç yıldız uzun süren sakatlığını atlatmasının ardından süre bulmakta zorlansa da Celta Vigo karşısında ilk golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Arda Güler'in performansı İspanyol basınında manşetlere taşındı. İspanya'nın önde gelen basın yayın kuruluşları AS, MARCA, Relevo ve Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Defensa Central, genç yıldıza övgüler yağdırdı.

Barcelona Teknik Direktör Xavi Hernandez de Arda Güler'in golü sonrası kurmaylarına döndü ve pişmanlığını dile getirdi. 

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu

İSPANYA'DAN YANSIMALAR

Marca gazetesinde 'Arda Güler, Ancelotti'yi dinlerse yıldız olacak' başlığıyla yayınlanan haberde şu satırlara yer verildi: "Ancelotti Türk futbolcuya süre vermeye pek istekli görünmüyordu. Skor 3-0 olunca İtalyan çalıştırıcı kendisine bir kaç dakikalık süre tanıdı. Bu kadar sürede ne yapabilirdi ki? Koşullar ne olursa olsun, genç futbolcu az zamanını değerlendirdi. Oyunun son bölümünde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kaçırmadı. Takım arkadaşları bu golü coşkuyla kutladı. Arda hocasından daha fazlasını bekliyor. İtalyan teknik adam da kendince bir şeyler biliyor. Madrid'de yıldız olmak istiyorsa sabırlı olması gerekiyor. Kaliteli olduğu ortada."

Haberin Devamı

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu

Defensa Central internet sitesinde 'Arda Güler tarih yazdı' başlığıyla yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı: "Arda Real Madrid formasıyla ilk golünü attı. Madrid taraftarları bu futbolcuyu gerçekten sahada görmek istiyorlardı. Kendisinin hakkında söylenenler ve sergiledikleri göz önünde bulundurulduğunda böyle olması da normaldi. Pek çok kişi Arda'nın daha çok öne çıkarılmıyor oluşuna bir anlam veremiyor. Ancak şimdi fileleri havalandırınca ilgiyi üzerine çekti. Arda'nın attığı gol kalitesini ortaya koydu. Soğukkanlılığı dikkat çekti ve klasını konuşturdu. Eski Fenerbahçeli futbolcu, Celta Vigo maçında yaşananları unutmayacak."

As gazetesi yazarı Alfredo Relano, maçla ilgili köşe yazısında önemli bir bölümü Arda Güler'e ayırdı. Genç futbolcu her ne kadar sadece farkı artıran son golü atmış olsa da, maçta en büyük sevinç yaratan golün bu gol olduğunu savunan Relano "En çok sevindiren gol, Arda Güler'in kaydettiği goldü. Artık geri sayıma geçilen dakikalarda Ceballos'tan güzel bir pas yakaladı, Guaita'nın etrafından dolaştı ve sağ ayağıyla, dar açıdan fileleri havalandırdı. Herkesin bu çocuğun golünü sevinçle karşılaması, takımdaki dostluk atmosferini her şeyden daha iyi açıklıyor. Kendine olan güvenini artıracak bir golün sevinci de bu."

Haberin Devamı

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu

Relevo internet sitesinde Arda Güler'in ilk golünü kaydetmesiyle ilgili haber 'Arda Güler'in bu gole ihtiyacı vardı ve Real Madrid soyunma odası da bunu biliyordu' başlığıyla yayınlandı. Haberde "Türk oyuncu, Celta karşısında attığı ilk golle galibiyetin üstüne krema koydu. Takım arkadaşları ve Ancelotti bu golün ardından ona sevgi göstermek için çaba harcadılar."

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Türk futbolcunun kaydettiği golle büyük bir sevinç yaşadı. İtalyan teknik adam maç bitiminde Arda Güler'i sarılarak kutladı. Basın toplantısında konuşan İtalyan çalıştırıcı "Çok az süre aldı, sadece birkaç dakika ama bir şeyler yapabileceğine inanıyordu. O büyük bir yetenek ve onu her gün görüyoruz. Tüm kalitesini gösteriyor ve burada bir geleceği olacak. Kimse onun burada bir geleceği olmadığını düşünmüyor çünkü o büyük bir yetenek" dedi.

Haberin Devamı

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu

XAVI HERNANDEZ'DEN ARDA GÜLER TEPKİSİ

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Real Madrid formasıyla ilk golünü atan Arda Güler için "Bu çocuk harika! Harika bir gol attı. Bizimle olmaması çok üzücü, yazık oldu" ifadelerini kullandı.

Defensa Central'de yer alan haberde Xavi'nin Arda'nın attığı golden sonra kurmaylarıyla genç yıldızın performansını konuştuğu ifade edildi. Haberde "Bu, Barcelona'nın son yıllarda yaptığı sportif yönetim hatalarını açıkça ortaya koyuyor, ancak unutulmaması gereken bir şey de genç Türk'ün Real Madrid'e imza atmayı tercih etmiş olması." denildi.

Xaviden Arda Güler tepkisi: Çok üzücü Yazık oldu