Skorer Yaralı Kral!

Yaralı Kral!

20.04.2009 - 00:38 | Son Güncellenme:

45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu İngiltere’nin Barloworld Bianchi Kulübü’nden Daryl Impey kazandı. Impey son gün etabında bitime 200 metre kala kaza geçirince hastaneye kaldırdı, kupasını arkadaşları aldı

Yaralı Kral

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün koşulan 166 kilometrelik Antalya - Alanya etabıyla sona ererken İngiltere’nin Barloworld Bianchi Kulübü’nden Daryl Impey birinci oldu. İstanbul Sultanahmet Meydanından başlayıp Alanya’da biten 1212 kilometrelik 8 etabı, 29 saat 19 dakika 32 saniyede tamamlayan Impey, turun galibi olurken, genel klasmanda ikinciliği 29 saat 19 dakika 33 saniyelik süreyle Belçika’nın Quıck Step Kulübü’nden Davide Malacarne, üçüncülüğü ise İspanya’nın Galicia Kulübü’nden David Dapena Garcia aynı süre ile elde etti. Turun birincisi Daryl Impey, bitime 200 metre kala kaza geçirip yarış sonrası hastaneye kaldırıldığı için kupa, madalya ve ödüllerini takım arkadaşları aldı. Takım sıralamasında ise İngiltere’nin Barloworld Bianchi Kulübü birinci, İrlanda’nın Ravigare Kulübü ikinci, Belçika’nın Quick Step Kulübü ise üçüncü oldu. Turun son etabı olan Antalya-Alanya etabını ise, 3 saat 24 dakika 54 saniye ile tamamlayan Avusturya’nın Vorarlberg Corratec Kulübü’nden Sebastian Siedler kazandı. Etabın ikinciliğini, aynı zaman ve tekerlek farkıyla Hollanda’nın Rabobank Kulübü’nden Van Michel Staeyen, üçüncülüğü ise Çek Cumhuriyeti’nden PSK Whirepool Autor Kulübü’nden Andre Schulze elde etti.
Dereceye giren sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, AK Parti Antalya milletvekilleri Abdurrahman Arıcı ve Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Gençlik Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan verdiler.