Motor Sporları Yaşlanmayan şampiyon Carlos Sainz! Dakar Rallisi’nde...

Yaşlanmayan şampiyon Carlos Sainz! Dakar Rallisi’nde...

21.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Dakar Rallisi’nde üç Red Bull sporcusu Carlos Sainz, Stephane Peterhansel ve Nasser Al-Attiyah’ın mücadelesi nefesleri kesti. Akranları emeklilik günleri yaşarken 57 yaşındaki Sainz üçüncü kez zirveye çıkarak büyük alkış aldı

Yaşlanmayan şampiyon Carlos Sainz Dakar Rallisi’nde...

Dakar Rallisi geride kalırken akıllarda akranları emeklilik günlerinin keyfini çıkarırken 57 yaşındaki Carlos Sainz’ın, 53 yaşındaki Stephane Peterhansel ve 49 yaşındaki Nasser Al-Attiyah’la girdiği mücadele akıllarda kaldı. Üç Red Bull sporcusunun Suudi Arabistan kumlarında birbirlerine meydan okudukları mücadele sonunda kariyerinin 3. Dakar Rallisi şampiyonluğuna erişen Carlos Sainz en büyük alkışı hak etti.

2020’de 4 etap kazanarak 3. günden sonra liderliği hep elinde tutan Sainz, 42 saat 59 dakika 17 saniyelik derecesiyle Dakar tarihinin en yaşlı şampiyonu unvanını da eline geçirdi. Sainz’ı yol boyunca en fazla zorlayan isimler Red Bull sporcuları Peterhansel ve Al-Attiyah oldu. Dakar Rallisi’ni sonuna kadar yaşayan, motosiklette 6, otomobilde ise 7 defa Dakar Rallisi’ni kazanan Red Bull sporcusu Peterhansel, rallinin ilk haftasında iyi iş çıkarsa da Sainz karşısında bu yeterli olmadı. Zorlu yarışta dört etap kazanan ‘Bay Dakar’, 14. şampiyonluk için de bir sene daha beklemek durumunda kalacak.
Son şampiyon, aynı zamanda ülkesi Katar’a 2012 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık dalında bir olimpiyat bronz madalyası kazandıran ‘Katar’ın spor yıldızı’ Red Bull sporcusu Al-Attiyah ise son güne kadar kovaladığın unvan koruma macerasında 12. etabı kazansa da podyumun ikinci basamağında kaldı.

3 araba, 3 zirve
57 yaşındaki İspanyol pilot Carlos Sainz, Dakar Rallisi’nde sonra “Kendim, takımım ve Red Bull adına çok mutluyum. Mücadele ne kadar üst düzey olursa zafer de o kadar tatlı olur. Üçüncü kez farklı bir arabayla organizasyonu kazanmaktan çok gururluyum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar