Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz haftalarda Erzurum’da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde, Buz Hokeyi Erkek Milli Takımımız Rusya’ya 42-0 yenildi. Olayın ne olduğunu bilmeden, internetteki klavye delikanlıları yine harekete geçti.

İşte yazdıklarından bazıları:

- Bizimkilere paten vermemişler galiba?

- Rusya’ya 42-0 yenildiğimiz maçın kadrosu İzmirli, Mersinli, Antalyalı idi herhalde. İlk defa buz gördüler.

- Ne oldu, heyecan mı yaptınız böyle?

- Bizimkiler maça çıkmadı herhalde.

- En son gol atmasınlar diye sopa ile adamlara vuruyordu bizimkiler.

Haberin Devamı

- Kundura ile mi çıktınız maça? Ne yaptınız?

- 42-0 yenilmek nedir, dondunuz mu ne yaptınız?

- Okey sopasını unutup çıktılar herhalde maça?

- Milli Takım kaptanımız “Zemin buzlu ve kaygandı. Yoksa sonuç farklı olurdu.”

Maalesef konunun esasını bilmeden, böyle ofislerde, evlerde oturup komik yorumları yazmak kolay.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay’ı tanımayız. Hiç karşılaşmadık bugüne kadar. Ama haklı olarak tepkilerini yerine getirdi. Federasyon Başkanı, “Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede EYOF 2017’ye hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Rusya maçı ilk uluslararası müsabaka idi. Takımın yarısı 16, yarısı 17 yaşında. Yani bu çocuklar aslında geleceğin A Milli Takımı. Tesisler geliştikçe daha üst seviyelere yükseleceğiz. Rusya’da 87 bin, Türkiye 579 çocuk buz hokeyi yapıyor. Hedefimiz birkaç yıl sonra bu çocukların 20 yaş altı Milli Takım kadrosunu oluşturmaları ve Milli Takımımızın üst gruplarda yer alması” ifadelerini kullandı.

Başkanın sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Maalesef ülkemizde herhangi bir konuda ağzı olan herkes konuşuyor. Klavye kullanmasını bilen istediğini yazıyor. Ama sporda, özellikle kış sporlarında, tesislerimizin artmasıyla ülkemiz bir süre sonra istenilen başarılara ulaşacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Ama biraz sabır göstermemiz lazım.