Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu. Bu üniversitemizde Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, üniversite yönetimine geldiği ilk günden beri, engelli ve engelli sporlarına verdiği destekle bizdeki bilgilere göre ülkemizde güzel bir örnek teşkil ediyor.
Yüksek okul, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı (BESF) ile işbirliği yaparak, Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası düzenliyor. Bölgede bulunan 6 takımın katılımı ile tüm masrafları da üniversite tarafından karşılanarak ve dereceye giren takımlara Damla Medikal tarafından ödüllendirme yapılıyor.
Ayrıca, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Kademe Antrenör Kursu’na 86 BESYO öğrencisi katılarak bir rekora imza atıyor. Bu da tekerlekli sandalye basketbolunun ülkemizde gelişmesi için önemli bir adım.
Yine BESF ile yapılan işbirliği sonucu, Türkiye’nin her ilinden 128 bedensel engelli sporcunun katıldığı ‘Türkiye Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası da bu üniversitemizde gerçekleştiriliyor. Ve bu şampiyonaya paralel 1. kademe badminton hakem kursuna katılma imkanını yakalayıp, hakem olan gençlerimiz aynı şampiyonada ilk deneyimlerini yapmış oluyorlar.
Bir başka etkinlikleri ise, geçen yıl 16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Doğu Akdeniz Bölgesi’nde bulunun üniversitelerin öğrencileri ve akademisyenlerinin ve Hatay ilindeki otizmli bireylerin ailelerinin katılımı ile ‘Otizm ve Spor Konferansı’ düzenleniyor.
Ayrıca, BESYO Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu’nun önderliğinde ‘Özel Çocuklar İçin Medeniyetler Şehrinde Bocce Ateşi’ isimli bir SODES Projesi başlatılıyor.
Yerimiz izin verse bu üniversitemizde ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda yapılan çalışmaları daha da artırmak mümkün.
Umarız bu üniversitemiz ülkemizdeki BESYO’lara sahip birçok üniversitemize örnek olur. Böylesine güzel çalışmalara önayak olan üniversite Rektörü Sayın Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ahmet Koç ile tüm bu çalışmaları koordine eden Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu’na biz de buradan teşekkür ve sevgilerimizi gönderiyoruz.