Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

7. kez düzenlenen ‘Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası’ 23-25 Mart 2017 tarihlerinde Bayrampaşa Titanic Business Hotel’de yapıldı.

Organizasyon, Genel, Gençler ve Bayanlar kategorilerinde, son yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılan ve ulusal kuvvet derecesi (UKD) bulunan yaklaşık 110 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Rahmetli Osman Şahin, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) kurucularından ve yönetim kurulu üyemizdi. Mert, özü sözü bir, insanlık tarafı ağır basan, bizlere çok destek olan bir kardeşimizdi. Genç sayılacak yaşta aramızdan ayrıldı. Dualarımız hep onunla.

Haberin Devamı

Sponsorlar

Turnuvanın gerçekleşmesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul her zamanki desteklerini sürdürdüler. Bunun dışında, Braille Teknik Teknoloji, Rossmann Türkiye, S.O.S International Ambulans Servisi, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Uludağ İçecek ve Yeşim Tekstil San. ve Tic. A.Ş bizlerle birlikte olup, destek verdiler. Kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyoruz.

Derecelere bakarsak; genel klasmanda Türkiye Görme Engelliler Derneği Spor Kulübü’nden Uğur Deniz birinciliği alırken, duayen satranççı Eyüp Selim Altınok ikinciliği, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Yusuf Solak ise üçüncülüğü aldı.

Bayanlarda ise Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Ayten Cansel Özkan birinci sırayı alırken, Boğaziçi Engelliler Spor Kulübü’nden Özlem Erten ikinci, Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nden Zeynep Güleryüz’de üçüncü oldu.

Gençlere gelince; Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü’nden Atakan Sarsam birinciliğe ulaşırken, 68 Aksaray Görme Engelliler Gençlik Spor Kulübü’nden Mustafa Ata ikici ve Osmanlı Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nden Emre Selçuk üçüncü oldu.

Destek veren üyelerimize ve sponsorlarımıza tekrar teşekkür ederken, sevgili kardeşimiz Osman Şahin’in isminin yaşatılacağı bu turnuvalara devam edeceğiz.