Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hangi spor branşlarının Paralimpik oyunlarda temsil edildiğini, spor yönetiminde bulunan yetkililerin yanında, bir kısım sporcularımız da bilmiyor. Bunun için bir aydınlatıcı kampanya yapılması gerekiyor.

Bu kampanya için gerekli olan maddi destek, Spor Toto tarafından, anlaşma olmasına rağmen, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne, bundan evvelki Spor Bakanı Suat Kılıç’ın defalarca söz vermesine rağmen ödenmedi. Gerekçe olarak da, “Anlaşmamızın şu maddesine göre istediğimiz zaman bunu kesme hakkımız var” diyebilen bir Spor Toto yönetimi var.

Haberin Devamı

Aldığımız duyumlara göre, Türk sporunu karıştıran, kendisine biat etmeyen spor federasyonlarına cephe alan Suat Kılıç, bir yandan bize “Spor Toto anlaşma gereği ödemeyi yapacak” derken, diğer taraftan da yetkililere “Ödemeyin” dermiş. Önümüzdeki dönem bu konu yargıya taşındığında, ortaya hiç hoş olmayan durumlar çıkacak.

Bir diğer konu ise Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece alan sporcularımızın, verdikleri röportajlarda “Şimdi hedefim 2016 Rio Olimpiyatları” diye konuşmaları. Oysa kastettikleri 2016 Rio PARALİMPİK Oyunları.

Böyle yanlış söylemler, ilgili federasyonlarımızın bu konudaki eğitim eksikliğini ortaya koyuyor.

Spor Genel Müdürlüğü’nde, 3 ay evvel ilki yapılan 2016 Rio Paralimpik Oyunları hazırlık ve planlama toplantılarından ilk bilgiler geldiğinde sevinmiştik. Bu kez Paralimpik Oyunları’na ilgi ve destek var diye, galiba yanıldık. Her ayın ilk Salı günü toplanılacak denilen komiteden 3 aydır ses yok.

Bu arada Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndan da, bazı sporcuların klasifikasyonu ve hastane raporları ile ilgili hiç de hoş olmayan haberler dolaşıyor ortalıkta. Herhalde bu federasyonumuz gerekli açıklamaları yapar.