Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

16. Rio Paralimpik Oyunları’nın açılış törenini canlı olarak izledik. Brezilyalılar ellerinden geleni yaptılar. Ancak daha önce izlediğimiz Pekin ve Londra Paralimpik Oyunları’nın görkemli açılış törenlerinin yanında biraz sönük kaldı.

80 bin kapasiteli Maracana Stadı’nın yüzde 60’ı ancak dolmuştu. Kalan kısma ise katılan ülkelerin kafileleri oturtulmuştu.

Açılış törenine Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach gelmedi. Sporcularımızın bir kısmı son ana kadar “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç gelecek mi?” diye sordular. Biz de gelemeyeceğini söyledik. Bunun üzerine sporcularımızdan bir tanesi: “Sayın Bakanımız Olimpiyat Oyunları’na 2 kez geldi. Bizi ise onurlandırmadı.” Önemli değil, kim takar engelli sporcuları? Üzüldük mü? Üzüldük. Umarız Sayın Bakanımız Oyunlar bitmeden Rio’ya gelir ve tüm kafilemizi mutlu eder.

Haberin Devamı

Oyunların ilk gününde, Görme Engelli Judo sporcusu Ecem Taşın ilk bronz madalyamızı aldıktan sonra, 41 kg bedensel engelliler halter yarışmasında, gururumuz Nazmiye Muslu Muratlı 104 kilo kaldırarak, hem Paralimpik hem de dünya rekorunu kırdı. Umudumuz, madalyalarımızın oyunlar süresince devamı. Bir başka konu ise Olimpiyat Oyunları sırasında, çoğunlukla Rio’da bulunduğunu duyduğumuz Brezilya Büyükelçimiz Sayın Hüseyin Diriöz’den henüz bizler ve engelli sporcularımız bir haber alamadık.

Bu ilgisizlikler yalnız bizleri değil, sporcularımızı da üzmektedir. Ama yılmak yok. Önümüzdeki yıllarda engelli sporlarındaki olumlu gelişmelerimizden çok ümitliyiz.

Her zaman söylediğimiz gibi, burada elde edilen başarıları hiç kimse sahiplenmesin. Bu başarıların tamamı özverili sporcularımızın, onları yetiştiren fedakar antrenör ve teknik adamlarımızındır.

NOT: Okurlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, huzur içinde geçirmelerini dilerim.