Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Defalarca bu sütunlarda yazdık. Bir ülkenin Milli Paralimpik Komitesi yardım kurumu değildir. Paralimpik Sporları yapan engelli sporcuların malzemelerini temin etmekle yükümlü değildir. Bu yükümlülük 2005 yılında çıkan ‘Engelliler Yasası’ ile o zamanki adı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ve ona bağlı federasyonlara verilmiştir. Buna rağmen bir kısım sporcularımız Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne mail göndererek, yardım ve malzeme talebinde bulunuyorlar. Ve maalesef bunlara olumsuz cevap veriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin görevi, Paralimpik Oyunları’nda ve bu konularda ülkemizi uluslararası arenada temsil etmektir. Hâlâ anlamayan bazı insanlar için belirtelim, birçok engelli spor branşının, ana spor branşlarına bağlandığı da bir uluslararası gerçektir. Burada eksik olan, bu tip ana federasyonlara bağlanan spor branşlarının Türkiye’deki temsilcileri, henüz Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile bir temasa geçip birlikte çalışmayı düşünmemişlerdir.

Yapılması gereken; böyle ana federasyonların yönetim kurullarında muhakkak bir engelli spor temsilcisi olması ve onun gözetiminde ve denetiminde ilgili sporların yapılmasını sağlamaktır.

Bilmiyorum daha kaç kez yazacağız, ama maalesef biz ülkemizde olayları işimize geldiği gibi yönlendirip, yorumlayıp, sağa sola çamur atmakta hep en öndeyiz.

Ümidimiz, önümüzdeki dönemde, engelsiz ana spor federasyonlarına devredilen engelli sporları konusundaki organizasyonlar ve çalışmalar hakkında bu federasyonlarımızın biraz daha duyarlı olmasıdır.