Galatasaray Yazarlar rekor transferi yorumladı: Öncelikle Sacha Boey kutlanmalı | Türkiye'nin en iyi sağ beki

Yazarlar rekor transferi yorumladı: Öncelikle Sacha Boey kutlanmalı | Türkiye'nin en iyi sağ beki

28.01.2024 - 12:31 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarları Osman Şenher ve Bilal Meşe, Sacha Boey'in Türkiye rekoru kırarak Bayern Münih'e transfer olmasını yorumladı.

Yazarlar rekor transferi yorumladı: Öncelikle Sacha Boey kutlanmalı | Türkiyenin en iyi sağ beki

Galatasaray, Sacha Boey'in bonservisiyle Bayern Münih'e transfer olduğunu KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüp bu transferden kasasına 30 milyon euro net ve 5 milyon euroluk bonus gelir koyacak. Ayrıca Bayern Münih ve Galatasaray arasında hazırlık maçı düzenlenecek.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarları, Sacha Boey'in rekor transferini yorumladı. 

Osman Şenher: Öncelikle Boey'i kutlamak lazım

"Sacha Boey transferinden dolayı herkes Galatasaraylı yöneticileri ve teknik direktörü kutluyor. Fransız oyuncunun gösterdiği gayreti unutuyor. Bu çocuk geçen seneden beri çıkışta. Her sene futbolunun üzerine koyuyor ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı bütün maçlarda takımının yıldızı oldu.

'BAYERN MAÇLARINDAKİ PERFORMANSI BURALARA GETİRDİ'

Bilhassa Bayern Münih maçlarındaki performansı onu buralara getirdi. Bayern Münih, 30 milyon euronun üstünde bir bonservis bedeli veriyorsa burada yöneticilerden önce Sacha Boey'i kutlamak lazım. Bu çocukta iş disiplini en üst seviyede. Hayali Avrupa'nın büyük takımlarından bir tanesinde futbol oynamaktı. Bunu da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yazarlar rekor transferi yorumladı: Öncelikle Sacha Boey kutlanmalı | Türkiyenin en iyi sağ beki

'HERKESİN KALBİNDE BOEY SEVGİSİ OLUŞTU'

Ve Türkiye'den ve Galatasaray'dan güzel bir izlenimle gitti. Kulübüne para kazandırdı, hiçbir zaman problem çıkarmadı. Herkesin kalbinde bir Sacha Boey sevgisi oluştu. Bu da bütün futbolculara ders olmalı."

BİLAL MEŞE: TÜRKİYE'NİN EN İYİ SAĞ BEKİ

"Bu transfere iki pencereden bakmak lazım. Boey, Galatasaray'ın bugünkü konuma gelmesinde büyük katkıları olan bir oyuncu. Türkiye'nin en iyi sağ bek ve açık oyuncusu. İkinci pencereden bakarsak, G.Saray'ın Avrupa Ligi'nde oynayacağını hesaplarsak bence büyük bir kayıp. Parasal yönden Galatasaray haklı. Ancak Avrupa Ligi'nde inşallah bu oyuncuyu aramayız. Bir kere tam bir takım oyuncusu. Onu izlerken keyif aldığımı söyleyebilirim. Neredeyse bütün maçları sıfır hatayla tamamlıyor. Çok iyi bir profesyonel. Bayern Münih'te onu izlemeye devam edeceğiz." 

 

 

 

 

 

 

Yazarlar