Süper Lig Yıldız isimlerden Mircea Lucescu'ya ret! Süper Lig'de kaldılar

Yıldız isimlerden Mircea Lucescu'ya ret! Süper Lig'de kaldılar

03.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası Süper Lig ekibi Gaziantep FK ligden çekilme kararı almış ve oyuncularını sezon sonuna kadar başka takımlara göndermeye başlamıştı. Süper Lig'de kalmayı tercih eden kırmızı-siyahlıların 3 yıldızına Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu talip çıktığı öğrenildi fakat ret mesajı aldığı kayda geçti.

Yıldız isimlerden Mircea Lucescuya ret Süper Ligde kaldılar

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıcı hasara neden olan yüreğimizi yakan deprem, futbolu da derinden etkiledi. Süper Lig ekipleri Hatayspor ve Gaziantep FK, bu sezon ki müsabakalardan çekilme kararı aldı. TFF, ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellerken transferler art arda geldi.

Haberin Devamı

TFF'nin verdiği karar sonrası bu iki takımda oynayan oyuncuların diğer takımlara transfer olabileceği açıklanmıştı. Trabzonspor destek transferi kapsamında, Gaziantep FK'dan Lazar Markovic'i sezon sonuna kadar kiraladı. Bordo-mavililer, Lazar Markovic'e 260 bin Euro ödeme yapacak.

MAXIM SEZON SONUNA KADAR KİRALANDI

Ara transfer döneminde çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Gaziantep FK’dan kiralık olarak Maxim’i kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılar, Josef de Souza’nın sözleşmesinin feshedildiğini Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi. Bu gelişmeden bir kaç saat sonra da Beşiktaş, Gaziantep FK’dan Maxim’in kiralandığını TFF’ye iletirken tecrübeli oyuncunun lisansı çıkarıldı. Beşiktaş, 32 yaşındaki 10 numaraya 400 bin Euro maaş ödeyecek.

Haberin Devamı

Yıldız isimlerden Mircea Lucescuya ret Süper Ligde kaldılar

FIGUEIREDO 650 BİN EURO BONSERVİSLE GİTTİ

Gaziantep FK'nın Brezilyalı forveti Joao Figueiredo da Süper Lig'de kaldı. 26 resmi maçta 9 gol, 3 asistle oynayan Figueiredo için Başakşehir'in kasasından 650 bin Euro çıktı. 26 yaşındaki oyuncu, İstanbul ekibiyle 3.5 yıllık sözleşme imzalarken bonservisiyle Gaziantep FK'dan ayrıldı.

Yıldız isimlerden Mircea Lucescuya ret Süper Ligde kaldılar

LUCESCU'NUN GÖZDELERİ SÜPER LİG'DE KALDI

Ukrayna'da popüler bir spor YouTube kanalı olan TaToTake'in haberine göre Mircea Lucescu yönetimindeki Dinamo Kiev, Gaziantep FK'dan üç isimle ilgilendi. Alexandru Maxim, Lazar Markovic ve ismi açıklanmayan Brezilyalı bir forvet oyuncusu için görüşmeler yapıldığı belirtildi. Forvet oyuncusunun Gaziantep FK'da o dönemdeki tek Brezilyalı isim Joao Figueiredo olduğu ifade ediliyor. Transfer adına gerçekleştirilen görüşmeler olumlu ilerlese de üç oyuncu da Süper Lig'de kalmayı tercih etti.