Dünya Kupası Yok artık! Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

Yok artık! Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

19.12.2022 - 18:24 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin'e seri penaltı atışları sonucunda mağlup olan Fransa Milli Takımı'nda Kylian Mbappe büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 23 yaşındaki yıldız oyuncu için Real Madrid'in yeniden bir transfer girişiminde bulunmaya hazırlandığı öne sürüldü. Paris Saint Germain'in Kylian Mbappe'nin satışından elde etmek istediği gelir ortaya çıktı.

Yok artık Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

Fransız devi Paris Saint Germain'in yıldızı Kylian Mbappe, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Yıldız futbolcunun bu performansı Real Madrid kurmaylarını hayran bıraktı. La Liga devinin transfer için Paris Saint Germain'e ödemesi gereken bedeli Relovo duyurdu.

Haberin Devamı

Paris Saint Germain'in genç yıldızı Kylian Mbappe'nin sözleşmesi geçtiğimiz sezon sonunda bitmişti. Real Madrid'in Fransız futbolcuyu transfer etmek istemesine rağmen son anda Paris Saint Germain devreye girmiş ve Kylian Mbappe ile yeni sözleşme imzalanmıştı.

Yok artık Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

23 yaşındaki oyuncunun Paris Saint Germain ile imzaladığı yeni sözleşmenin 2025 yılına kadar olduğu açıklanmıştı. Fransız yıldızın 2025'e kadar olan sözleşmesinin sonuna kadar Paris Saint Germain'de kalması halinde toplam 630 milyon euro kazanacağı öğrenildi. Mbappe'nin yıllık 72 milyon euro garanti ücretin yanı sıra 180 milyon euroluk imza parasını cebine koyduğu kaydedildi. Mbappe'nin 2023'te 70 milyon euro, 2024'te 80 milyon euro ve 2025'te 90 milyon euroluk sadakat bonusu olan sözleşmeye imza attığı aktarıldı.

Haberin Devamı

"ZAVALLI MBAPPE"

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Kylian Mbappe'nin Paris Saint Germain'e imza atmasının ardından verdiği demeçle gündem olmuştu. Perez açıklamasında, "Zavallı Mbappe, muhtemelen Real Madrid'e gelmediği için şimdiden pişmanlık duymaya başlamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Yok artık Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

KATAR'DA ENFES PERFORMANS

Kylian Mbappe, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda inanılmaz bir performans sergiledi. 23 yaşındaki oyuncu 7 müsabakada sahada kaldı ve 8 gol atma başarısı gösterdi. 2022 Dünya Kupası'nda gol kralı olan Kylian Mbappe takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

REAL MADRİD YENİDEN DEVREDE

Relovo'nun haberine göre; Real Madrid, Paris Saint Germain forması giyen Kylian Mbappe'yi transfer etmek için yeniden harekete geçti. Florentino Perez'in transfere sıcak baktığı ve Perez başkan olduğu sürece Real Madrid'in bu transferi gerçekleştirebileceği belirtildi.

Yok artık Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

Paris Saint Germain'in Kylian Mbappe için bonservis bedelini belirlediği kaydedildi. Ligue 1 devinin yıldız futbolcu için 300-500 milyon euro arasında bir bonservis bedeli belirlediği belirtildi.

Kylian Mbappe bu sezon Paris Saint Germain formasıyla 20 müsabakada şans buldu. 23 yaşındaki oyuncu bu süreçte rakip fileleri 19 kez havalandırdı. Kylian Mbappe takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Yok artık Paris Saint Germain, Kylian Mbappe için servet istiyor

MESSI KRİZİ

Katar'daki dev finalde Kylian Mbappe ile Lionel Messi arasında yaşananlar çok konuşuldu. Lionel Messi maçta durumu 2-0 yaptıktan sonra Kylian Mbappe'ye dönerek yumruğunu sıktı. Kylian Mbappe de maçın skorunu 2-2'ye getirmesinin ardından aynı sevinçle Lionel Messi'ye yanıt verdi. İki futbolcu arasındaki soğuk savaşın başladığı belirtildi.

Yazarlar