Galatasaray Younes Belhanda'dan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı! 'Fatih Terim beni öldürecekti'

Younes Belhanda'dan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı! 'Fatih Terim beni öldürecekti'

06.07.2022 - 19:25 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor'un yıldızı Younes Belhanda, Galatasaray günlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Adana Demirspor'un gösterdiği performansa değinen Faslı on numara, sarı-kırmızılılardan ayrılık sürecini anlattı. Fatih Terim'le ilgili anısından bahsederken "Beni öldürecekti" diyen Younes Belhanda, Fenerbahçe'ye dair de açıklamalarda bulundu.

Younes Belhandadan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı Fatih Terim beni öldürecekti

Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Adana Demirspor'a transfer olan Younes Belhanda suskunluğunu bozdu. Faslı on numara, sarı-kırmızılı takımda Fatih Terim'le geçirdiği günler ve Fenerbahçe'yle rekabete de değindi. Vole'ye konuşan Younes Belhanda çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

"KENDİSİNE İNANARAK BURAYA GELDİM"

Adana Demirspor kariyerini değerlendiren 32 yaşındaki oyuncu, "Adana Demirspor kariyer başlangıcım Murat Sancak'ın evime gelmesiyle başladı. Kendisini bana Adana Demirspor'un projelerinden bahsetti ve ben de kendisine inanarak buraya geldim. Geçen seneyi iyi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Güzel, başarılı bir sezon oldu. Daha iyi de bitirebilirdik, belki Avrupa Ligi'ne gidebilirdik. Zamanla daha iyi olacağımıza inanıyorum bu sene daha iyi bir performans göstereceğimizi, yıl yıl performansımızın artacağına inanıyorum" dedi.

Younes Belhandadan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı Fatih Terim beni öldürecekti

"ŞU AN GAYET İYİYİM"

Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlığı değerlendiren Faslı on numara, "Adana Demirspor'da ilk sezonumda belki futbol kariyerim boyunca hiç yaşamadığım sakatlıkları yaşadım. Belki toplam kariyerimde bu kadar sakatlık yaşamamıştım. Bazı sakatlıklarım oldu, sırtımda ağrılarım oldu ama bu yaz tedavilerimi gördüm şu an gayet iyiyim. Umarım bu sene bütün maçlarda forma giyebilirim" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"MÜCADELE ETMEMİ İSTİYORLAR"

Türkiye'de çalıştığı teknik adamlarla ilgili gelen soruya Younes Belhanda, "Tabi tüm hocaların farklı çalışma sistemleri olabilir. Tek bir hocaya indirgemeden bütün hocaların benden istediği şey aynı diyebilirim. Genel olarak aksiyon yaratmamı, pozisyon yaratmamı, mücadele etmemi istiyorlar" cevabını verdi.

Younes Belhandadan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı Fatih Terim beni öldürecekti

"3 AY BOYUNCA OTURUP, ÜZÜLEMEZDİM"

Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlatan Younes Belhanda, "Ben Galatasaray'da 4 sene geçirdim. Kulübe gerçekten yürekten bağlıydım. O geçirdiğim 3 ay anlatmak açısından çok zordu benim için. Fakat yapabileceğim bir şey yoktu, 3 ay boyunca oturup, üzülemezdim. Başka bir proje geldiğinde az önce de belirttiğim gibi başkanımız evime geldi. Projeden bahsetti, inandım ve Adana Demirspor'la imzaladım" dedi.

"G.SARAY'A KIRGIN DEĞİLİM"

Galatasaray'dan ayrılığında belirleyici unsurlar arasında gösterilen sahayı ve zemini eleştirmesiyle ilgili soruya Faslı futbolcu, "Galatasaray'a asla kırgın değilim, Galatasaray benim ailem. Orada sadece tek bir kişiyle problem yaşadım. Aslında bu çok kişisel bir konu onun için çok fazla da konuşmak istemiyorum. Dediğim gibi bir problem yaşandı ben de bunun üzerine FIFA'ya başvurdum. Bunun parayla veya hiçbir şeyle bağlantısı yoktu. Bu sadece kendisinin bunu yapmaya hakkı olmadığını göstermek için yaptığım bir hareketti. Zaten sonrasında da attığım tweet gerçi burada da bir bahane olduğuna inanıyorum. Sene boyunca olan olaylar sonrasında tek bir kusur bulmak zorundaydı ve bunu buldu olarak düşünüyorum. Şimdi Galatasaray'ın sahasına gittiğimizde bana teşekkür ediyorlar saha ve zemin için. Böyle bir katkım olmuş oldu" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Younes Belhandadan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı Fatih Terim beni öldürecekti

"ORADA OLMAYI ÇOK İSTİYORDUM"

Beşiktaş'ın şampiyonluğu bir golle kazandığı sezonda son haftalarda takımda olamadığının hatırlatılması üzerine Younes Belhanda, "Ne kadar orada olamasam da kazanmalarını istedim, orada olmayı çok istiyordum. Kontratımın bitmiş olmasına rağmen saha olabilmeyi gerçekten çok istiyordum. 2 şampiyonluğum Galatasaray'da ve 3'üncüsü olabilmesi için istedim ama 1 golle şampiyonluğu kaptırdık. Son maçın üzüntüsü, hissiyatı gerçekten kötüydü benim için" dedi.

Haberin Devamı

"FATİH TERİM'LE GÖRÜŞÜYORUZ"

Younes Belhanda, Galatasaray'dan ayrılık sürecinde Fatih Terim'in neler yaşadığıyla ilgili gelen soruyu "Haber geldikten sonra Fatih Terim bana beklememi ve bunu başkanla konuşacağımızı söyledi. Fakat ben kendisine bunun bir işe yaramayacağını başkanının bunu basına açıkladığını, bu kararı çok önceden verdiğini söylemiştim. Bir şey yapamayacağımızı belirttim. Kendisine çok teşekkür ettim, bütün yaptıkları için bana Galatasaray forması altında. İlişkimiz şu an hala devam ediyor. Görüşürüz sürekli, ne yaparsak yapalım Galatasaray'da beraber yaşadıklarımızı silemeyiz çünkü" şeklinde cevapladı.

Younes Belhandadan Galatasaray ve Fenerbahçe itirafı Fatih Terim beni öldürecekti

"YUNUS AKGÜN'E İNANIYORUM"

Hem Galatasaray hem de Adana Demirspor'da forma giyen bir isim olarak Yunus Akgün'ün gelecek sezon sarı-kırmızılı takımda göstermesi muhtemel performansı değerlendiren Faslı oyuncu, "Öncelikle geçen senelerden farklı olarak Yunus Akgün bu sene çok fazla maç oynadı. Bu yüzden başarılı olacağına ve bu performansı Galatasaray'a taşıyabileceğine inanıyorum. Evet, her zaman olduğunu biliyorduk fakat kulüp baskısıyla beraber bunu tam anlamıyla gösteremiyordu. Galatasaray çok büyük bir takım biliyorsunuz. Real Madrid'le oynuyorduk onlar bile buraya geldiklerinde bu baskıyı yaşadıklarını söylüyorlardı. Biz Galatasaray'da oynayan oyuncular olarak biz de baskıyı yaşıyorduk ama artık bunu aştığını ve önümüzdeki sene kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün olarak Galatasaray'da iyi bir takım oluşturacaklarına inanıyorum."

Haberin Devamı

"SNEİJDER GERÇEK ON NUMARA ROLÜNDE OYNADI"

Wesley Sneijder'la karşılaştırılmasını değerlendirilen ve eleştirilmesine değinen Younes Belhanda şu şekilde devam etti: "Bunu aslında daha önce de açıklamıştım. Wesley Sneijder, Galatasaray'da hep gerçek on numara rolünde oynadı. Forvet arkası veya sol tarafta kaleye daha yakın. Ben hiçbir zaman gerçek on numara olarak oynamadım Galatasaray'da. Sekiz numara olarak oynadım, tabi bazı farklılıklar da olabiliyor oyunculara arasında. Montpellier'de bazı senelerde 8 gol 10 golü yakaladığım da oldu ama ben Galatasaray'da Fernando ve Badou Ndiaye ile beraber hep aynı görevi, aynı bölgede oynadık. Bazen maç gereği benim ileri çıkıp opsiyon yaratmam gerekebiliyordu, bu iki sene önce de bu şekildeydi. Ben genel olarak hep sekiz numara oynadım Galatasaray'da."

"YİNE 10 NUMARAYI ALIRIM"

Galatasaray'da 10 numaralı formayı giymesinin kendisine yönelik eleştirileri arttırdığının altının çizilmesi üzerine 32 yaşındaki oyuncu, "10 numara boştaysa yine 10 numarayı alırım ben" dedi.

"SAMET VE TAYYİP TALHA'YA İHTİYACIMIZ VAR"

Samet Akaydın ve Tayyip Talha Sanuç'un geleceği hakkında konuşan Younes Belhanda, "Bu konuda cevap vermek istemiyorum çünkü Adana'da bizimle kalmalarını istiyorum. Öncelikli umarım burada kalırlar çünkü onlara ihtiyacımız var. Çok hızlı ilerleme kaydettiklerini söyleyebilirim, çok fazla maç oynadılar. Belki Samet daha fazla forma şansı buldu geçen sene ama Tayyip Talha da onunla beraber geliyor diyebilirim. İkisi de çok fit, sahada ellerinden geleni yapıyorlar. Antrenmanlarda da gördüyseniz zaten sürekli bir kavga halindeyiz" ifadelerini kullandı.

"ZAMAN GÖSTERECEK"

Oğlunun futbolcu olmasıyla ilgili gelen soruya Younes Belhanda, "Şu an çok genç olduğunu söyleyebilirim. Onun için var mı yok mu bilemem. Bu seviyede futbolcu olabilmek çok kolay değil. Pek çok parametresi var ama benden gençliğimde çok daha iyi olup da şu an futbol kariyeri olmayan oyuncuyla da oynadım. Onu zaman gösterecek, göreceğiz" dedi.

Younes Belhanda'nın sahada olduğu derbilerde Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye kaybetmediğinin hatırlatılması üzerine Younes Belhanda, "Bu tarz özel maçlarda ayrı bir konsantrasyona ihtiyacınız olmuyor. Direkt adrenalin zaten size o sahada yapmanız gerekeni yaptırıyor" açıklamasını yaptı.

"FATİH TERİM BENİ ÖLDÜRECEKTİ"

Derbilerde unutamadığı bir anı anlatan Younes Belhanda, "20 sene sonra gelen galibiyet bizim için gerçekten çok önemliydi. Oyundan çıkarken kırmızı kart yemiştim. Rakibim Deniz Türüç de kırmızı kart yemişti gerçi daha sonrasında. Fatih Terim beni öldürecekti. Çok o maçın sonunda kazanmamız ve o soyunma odasındaki mutluluğumuzu unutamayacağım" dedi.

"KADER DİYEBİLİRİM"

Galatasaray'a transfer olmadan önce Fenerbahçe'yle görüşmesiyle ilgili konuşan Younes Belhanda, "Kader diyebilirim. Hayatta neler olacağını bilemiyoruz. Belki Fenerbahçe'ye transfer olsaydım, başka bir kampa gidecektim şu anda belki burada olmayacaktım. Kader diyebilirim" açıklamasını yaptı.

Younes Belhanda için tek kelimelik cevaplar...

Fatih Terim: İmparator
Olivier Giroud: En iyi forvet
Fernando Muslera: Kaptan
Fenerbahçe: Dövüş
Deniz Türüç: Problem yok
Mario Balotelli: Yetenek
Murat Sancak: Adam