Diğer Yusuf Fehmi Genç dünya rekorunu egale etti

Yusuf Fehmi Genç dünya rekorunu egale etti

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yusuf Fehmi Genç silkmede 182 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandı. Dünya şampiyonu olan milli halterci gençler dünya rekorunu da egale etti.

Yusuf Fehmi Genç dünya rekorunu egale etti

Büyükler Dünya Halter Şampiyonası Kolombiya’nın başkenti Bogota’da devam ediyor. Kadınlarda 76 ülkeden 270 sporcu, erkeklerde ise 79 ülkeden 267 sporcu olmak üzere toplamda 537 sporcunun katıldığı şampiyonada erkekler 67 kiloda milli sporcu Yusuf Fehmi Genç silkme müsabakasında 182 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Dev organizasyonda Türkiye’nin ilk madalyasını getiren 20 yaşındaki halterci, Büyükler Dünya Şampiyonu oldu. Silkmede ilk hakkında 175, ikincide 179 ve üçüncüde 182 kilo kaldıran milli sporcu bu derecesiyle gençler dünya rekorunu egale etti. Müsabaka sonrasında Yusuf Fehmi Genç’e madalyasını Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun verdi.

Büyükler Dünya Şampiyonasında madalya kazanmanın mutluluk verici olduğuna değinen Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “Öncelikle Yusuf Fehmi Genç’i ve antrenörlerimizi bu önemli başarıdan dolayı kutluyorum. Dünya Şampiyonluğu madalyamız bizleri çok sevindirdi” diye konuştu.

Arabistan’dan beş derece 

2024 Paris Olimpiyatları’na kota puanı veren 2022 Taekwondo Grand Prix Final Müsabakaları’nda Türkiye 5 madalya kazandı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki organizasyonu milli sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamladı. Kadınlar +67 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar altın, 49 kiloda Merve Dinçel ve 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş, +67 kiloda ise Nafia Kuş bronz madalya aldı. Erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber de üçüncü olarak Paris 2024 yolunda hanesine puan yazdırdı.

Haberin Devamı

Yazarlar