Trabzonspor Yusuf Yazıcı Rusya Ligi'ni salladı! İlk 3 maçında şov yaptı

Yusuf Yazıcı Rusya Ligi'ni salladı! İlk 3 maçında şov yaptı

06.03.2022 - 18:41 | Son Güncellenme:

Fransa ekibi Lille'den Rusya Premier Lig ekiplerinden CSKA Moskova'ya kiralanan milli futbolcu Yusuf Yazıcı adından söz ettirmeye devam ediyor. Devre arasında Süper Lig devleriyle anılan Yazıcı, yeni takımında adeta kendini buldu.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'de istediği forma şansını bulamayan ve Rusya Premier Lig ekiplerinden CSKA Moskova'ya kiralanan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Rusya'da gösterdiği performansla adeta küllerinden doğdu.

Haberin Devamı

GALİBİYETİ GETİRDİ
Rusya Premier Lig'in 20'nci haftasında milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği CSKA Moskova sahasında Nizhny Novgorod'u konuk etti.

CSKA Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye çıkan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu. Yusuf Yazıcı, mücadeleye ilk 11'de başlayıp, 90 dakika sahada kaldı. Milli futbolcu, yeni takımıyla çıktığı 2'nci maçında, 2'nci golünü kaydetti. 

GALATASARAY VE TRABZONSPOR DA İSTEMİŞTİ

Hocasıyla yıldızı bir türlü barışmayan milli futbolcuyu Galatasaray ve Trabzonspor da istemiş ancak Yusuf sürpriz bir karar vererek CSKA Moskova'yla sezon sonuna kadar sözleşme imzalamıştı.

Haberin Devamı

TAKIMI SIRTLAMAYA BAŞLADI

Son olarak Nizhny Novgorod'u sahasında 1-0 yenen CSKA Moskova'ya galibiyeti, 90+6'da Yusuf Yazıcı'nın golü getirdi. Milli futbolcu böylece, oynadığı 3 resmi maçta 2 gol atıp 2 de asist yapmış oldu.

Yusuf Yazıcı ayrıca son 2 resmi maçında ise maçın adımı seçilerek başarısını taçlandırdı.

Yusuf Yazıcı Rusya Ligini salladı İlk 3 maçında şov yaptı

HAZIRLIK MAÇLARINDA KENDİNİ GÖSTERDİ

Yeni takımıyla ilk önce 2 hazırlık maçı oynayan ve bu maçlarda 2 asist yaparak dikkat çeken Yusuf Yazıcı, etkili performansını resmi maçlarda da devam ettirdi. 

 

HOCASI ÇOK MEMNUN

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Aleksey Berezutski, başarılı orta saha oyuncusunun performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Yusuf'un sahada özgür hareket edeceğini söyleyen genç teknik adam, "Yusuf, oyun için çok iyi bir his veriyor. Boş alanları görüyor ve setleri mükemmel oynuyor. Hazırlık maçlarında birkaç asist yapmıştı. Bazen sahadaki diğer oyuncular gibi net bir rolü olacak, bazen de oyunun gidişatına göre bu durum değişecek. 4-2-3-1 ya da 4-4-2 oynadığımızda 10 numara ya da 2. forvet oynamak, Yusuf gibi özgür futbolcular için ideal. Yusuf bazen rolünü kendisi belirleyecek, pozisyonunu seçecek her zaman patlama yapacak durumda olacak" diye konuştu.

"BAŞARMAK İÇİN FEDAKARLIK YAPMALISINIZ"

Geçtiğimiz günlerde kariyerine dair açıklamalar yapan milli futbolcu, "Çok kalabalık bir ekibim var. Danışmanım, psikoloğum, uyku ve kişisel gelişim koçlarım mevcut. Onlarla uyumlu çalışıyorum ve profesyonellere güveniyorum. Ben sadece sahada işimi yapıyorum, onlar da bana saha dışında en iyi şekilde yardımcı oluyorlar. Dünyanın en ünlü uyku koçlarından biriyle çalışıyorum. Uyku çok önemli, beslenme de. Ayrıca saat kaçta yatıp saat kaçta uyanacağınız da önemlidir. Tüm bu detayları planlıyoruz. Bir şeyler başarmak için fedakarlık yapmak zorundasınız. Ben de bunu yapıyorum." ifadelerini kullandı.