Skorer Zico'nun takımı kupada ilk maçında Fatih Tekkeli Zenit ile oynayacak

Zico'nun takımı kupada ilk maçında Fatih Tekkeli Zenit ile oynayacak

16.12.2008 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

Ziconun takımı kupada ilk maçında Fatih Tekkeli Zenit ile oynayacak

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Arthur Zico’nun çalıştırdığı Taşkent’in Bunyodkor takımı, İsrail’de düzenlenecek Birinci Kanal Kupası çerçevesinde, ilk maçını Fatih Tekke’nin top koşturduğu Zenit St. Petersburg’a karşı yapacak.
Bunyodkor Kulübünden yapılan açıklamaya göre, İsrail’de Rusya ve Ukrayna’nın en güçlü 8 kulübünün yer aldığı Birinci Kanal Kupası’na katılacak olan Bunyodkor, turnuvadaki ilk maçını Rusya’nın Zenit kulübüne karşı oynayacak. Ardından da Ukrayna’nın Shahtar Donetsk kulübü ile karşı karşıya gelecek.
Açıklamada, Bunyodkor kulübünün yeni sezon hazırlıklarını ilk başta Zico’nun ülkesi Brezilya’da yapmak istedikleri, ancak kulübün İsrail’deki turnuvaya katılmasının kesinleşmesinin ardından aralarında işbirliği olan Barcelona Kulübü ile anlaşarak, hazırlık kampını 5-15 Ocak tarihlerinde İspanya’da yapmaya karar verdikleri bildirildi.
Bunyodkor’un Birinci Kanal Kupası’na katılmak üzere 20 Ocakta İsrail’e gideceği kaydedilirken, kulübün söz konusu turnuvaya katılmak amacıyla, aynı tarihlerde Moskova’da düzenlenecek BDT ve Baltık Ülkeleri Şampiyonları Kupası’na katılmayı reddediği de hatırlatıldı.
25 Ocak 2009’da İsrail’de düzenlenecek ve ödül fonu 1 milyon doları aşan Birinci Kanal Kupası’na katılmak istemeyen Rusya’nın Dinamo Moskova’nın yerini alacak olan Bunyodkor, söz konusu turnuvada Fatih Tekke’nin de top koşturduğu Zenit St. Petersburg, Ukrayna’nın Shahtar Donetsk ve Dnepr kulüpleri ile aynı grupta yer alacak. Diğer grupta ise Rusya’nın CSKA, Krilya Sovetov kulüpleri ile Ukrayna’nın Dinamo Kiev ve Metallist Kharkov takımları mücadele edecek.