Dünyadan Futbol Zinchenko'nun zor anları! Basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu

Zinchenko'nun zor anları! Basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu

01.06.2022 - 11:20 | Son Güncellenme:

Manchester City'de Premier Lig şampiyonluğunu kazanan Oleksandr Zinchenko, Ukrayna Milli Takımı'nın İskoçya ile oynayacağı eleme maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı. Yıldız oyuncu basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu.

Zinchenkonun zor anları Basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu

Manchester City, Premier Lig'de sezonun son maçında Aston Villa karşısında 2-0 yenik duruma düşmüş, müthiş bir geri dönüşle maçı 3-2 kazanmıştı. Pep Guardiola'nın öğrencileri, bu sonuçla sezonu amansız takipçisi Liverpool'un önünde mutlu sonla noktaladı. 

Haberin Devamı

İLKAY'LA BİRLİKTE TARİHİ ŞAMPİYONLUĞUN MİMARI

Zorlu mücadelede oyuna sonradan giren Oleksandr Zinchenko, yaptığı asistle İlkay Gündoğan ile birlikte tarihe geçen şampiyonluğun mimarı olmuştu. 2022 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna deplasmanda İskoçya ile karşı karşıya gelecek.

Zinchenkonun zor anları Basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu

'UKRAYNA HALKI İÇİN OYNAYACAĞIZ'

Bu gece saat 21.45'te başlayacak zorlu mücadele öncesi 25 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Oleksandr Petrakov ile basın toplantısı düzenledi. Yıldız futbolcu son derece duygusal atmosferde geçen basın toplantısında maçı Ukrayna halkı için oynayacaklarını söyledi.

'HERKESİN TEK HAYALİ SAVAŞIN BİTMESİ'

Ukrayna'da yaşanan savaşla ilgili sorunun ardından gözyaşlarını tutamayan Zinchenko, şöyle konuştu: "Her Ukraynalı tek bir şey istiyor; savaşın bitmesi. Dünyanın her yerinden, farklı ülkelerden insanlarla konuştum. Neler olduğunu anlayamayan çocuklarla konuştum. Hepsinin tek hayali savaşın bitmesi.

Haberin Devamı

'DÜNYA KUPASI'NA GİTMEK İSTİYORUZ'

Futbola gelince, Ukrayna takımının kendi hayali var. Dünya Kupası'na gitmek, insanlara bu inanılmaz duyguları yaşatmak istiyoruz, çünkü Ukraynalılar şu anda bunu çok hak ediyor. Motivasyonumuz yüzde 100, kazanmak istiyoruz."

Zinchenkonun zor anları Basın toplantısında gözyaşlarına boğuldu

TEKNİK DİREKTÖR PETRAKOV: ÇOK ZOR GÖREV  

Ukrayna Teknik Direktörü Oleksandr Petrakov ise Rus işgali nedeniyle her oyuncunun Ukrayna'daki babalarını, annelerini ve yakın akrabalarını düşündüğünü ve bunun çok zor bir görev olduğunu belirterek "Çok fazla stres altında çalışıyorum, çünkü herkesin aklı Ukrayna’da ve orada bulunan ailesinde. Ama yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya, sonuca ulaşmaya çalışacağız. Ekibim ve ben, sahada sonuna kadar mücadele edip iyi bir sonuç almak için uğraşacağız.”