Geri Dön

Böğürtlen reçeli tarifi

Böğürtlen reçelinin en pratik hali...

Böğürtlen reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram böğürtlen

3 bardak toz şeker

3-4 damla limon suyu

Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

Böğürtlenleri yıkayın ve süzün.

Orta boy bir tencereye şekerin yarısını dökün ve üzerine böğürtlenleri yayın.

Kalan şekeri böğürtlenlerin üzerine dökün.

Bir saat kadar böğürtlenleri şekerde bekletin.

Ocağın orta gözüne tencereyi alın.

Kısık ateşte karıştırarak 20-25 dakika pişirin.

Kıvamı koyulaşan reçele limon suyunu ilave edin.

Tencerede soğuduktan sonra kavanoza alın ve kapağını kapatın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber