Geri Dön

Kavrulmuş domates sosu eşliğinde çıtır hellim kızartması tarifi

Pratik lezzet arayanlar için patates kızartmasını unutturacak bir tarifimiz var: Hellim kızartması! Fırınlanmış domates sosu eşliğinde çıtır hellim peynirleri, sofranızın başlangıç ya da atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz harika bir lezzeti olacak. Üstelik yapımı çok kolay ve zaman almıyor. Gelin bu kusursuz lezzetin yapım aşamalarına bakalım...

Kavrulmuş domates sosu eşliğinde çıtır hellim kızartması tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kavrulmuş domates sosu için:

2 su bardağı kadar kiraz domates
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Peyniri için:

454 gr hellim peyniri
Yarım fincan un
2 çay kaşığı paprika
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

Kızartmak için:

3 yemek kaşığı ayçiçeği veya avokado yağı

Süslemek için:

Küçük demet taze maydanoz

Kavrulmuş Domates Sosu Eşliğinde Çıtır Hellim Kızartması Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

Fotoğraf: Purewow

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

2. adım: Kavrulmuş domates sosunu yapmaya başlayın. Bir karıştırma kabında domates, sarımsak, zeytinyağı, toz biber, tuz ve karabiberi ekleyin.

3. adım: Domatesleri fırın kabına dizin, kabı önceden ısıtılmış fırına koyun ve domatesler kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

4. adım: Hellim patates kızarması için hellim peynirini 1/2 cm kalınlığında çubuklar halinde kesin.

5. adım: Bir kasede un, paprika, soğan tozu ve kekiği iyice birleşene kadar karıştırın.

6. adım: Daha sonra hellim peynirlerini bu karışıma batırın ve fazla unu atması için sallayın.

7. adım: Yağı orta ateşte büyük bir tavada ısıtın. Hellim peynirlerini her tarafı altın sarısı olana kadar toplamda 4-5 dakika pişirin.

8. adım: Fazla yağı emmesi için kızarmış peynirleri kağıt havlu kaplı bir tabağa aktarın.

9. adım: Kavrulmuş domatesler pişince blendere aktarın. Karışım bir sos gibi olana kadar karıştırın. Sosun tadına bakın ve çeşniyi damak zevkinize göre yeniden ayarlayabilirsiniz.

8. adım: Servis yapmak için hellim patates kızartmasını geniş bir tabağa alın ve sosu ortasına koyun. Üzerine maydanoz serpin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar