Geri Dön

Kolay ve dondurulan fırında omlet kek

İster kahvaltıda, ister ara öğünlerde, isterseniz de dondurup sonradan yiyebileceğiniz fırında omlet kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Sağlıklı ve yapımı çok kolay olan bu lezzeti mutlaka tarif listenize ekleyin. Peki, omlet kek nasıl yapılır? İşte kolay ve dondurulan fırında omlet kek tarifi...

Kolay ve dondurulan fırında omlet kek
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 dilim doğranmış pastırma
2 su bardağı ince doğranmış brokoli 
4 taze soğan, ince dilimlenmiş 
8 yumurta 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
Yarım fincan az yağlı süt 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay çay kaşığı toz biber

Fırında Omlet Kek Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve 12 kaplık bir muffin kalıbını yağlayın.

2. adım: Pastırmayı büyük bir tavada orta ateşte 4-5 dakika yağını salana kadar pişirin. Daha sonra bir kaşıkla kağıt havlu kaplı bir tabağa alın.

3. adım: Brokoli ve taze soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşten alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.

4. adım: Bu arada yumurta, peynir, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kapta çırpın. İçine pastırma ve brokoli karışımını ekleyin.

5. adım: Yumurta karışımını hazırlanan kalıplara bölün. 

Son adım: 25-30 dakika sertleşene kadar pişirin. Muffin kalıbından çıkarmadan önce 5 dakika bekletin.

Not: Omlet kekleri dilerseniz tek tek plastik ambalaja sarın ve 3 güne kadar buzdolabında saklayın veya 1 aya kadar dondurun. Yeniden ısıtmak için ise sadece dışarıda çözdürün. Yağlı kağıda sarın ve her omleti 20 ila 30 saniye yükseklikte mikrodalgaya koyup ısıtın.

Afiyet olsun. 

 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber