Geri Dön

Balkabaklı muffin tarifi

Sonbaharda sofralarımız da yer almaya başlayan balkabağını en lezzeti haline dönüştürerek tüketebilirsiniz. Sizin için kakaolu balkabaklı muffin tarifini paylaştık. Balkabağını eğer sevmiyorsanız, bu tarifimizle bir şans daha verebilirsiniz! İşte kakaolu balkabaklı muffin tarifi...

Balkabaklı muffin tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-200 gram balkabağı püresi
-1 çay kaşığı tarçın
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 çorba kaşığı kakao

Kreması için:
-200 gr balkabağı püresi
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı soğuk süt
-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:
-Toz tarçın

Balkabaklı Muffin Nasıl Yapılır?

-Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve sıvıyağı da ekleyip karıştırmaya devam edin.

-Elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Karışımı ikiye ayırıp diğer yarısına balkabağı püresini ekleyin.

-Her iki hamurdan birer kaşık alarak muffin kalıplarının dörtte üçü dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun.

-Kreması için, krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın. Balkabağı püresi ile pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.

-Muffinler pişene kadar buzdolabında bekletin. Kremayı sıkma torbasına aktarın. Kek soğuyunca üzerine balkabaklı kremadan sıkıp tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber