Geri Dön

Bir Fransız rüyası: Çilekli galette tarifi

Galette kırılgan ve kolay ufalanan Fransız mutfağına ait bir hamur işidir. Pişmiş hamurun kırılgan dokusu, soğuk tereyağı parçaları ile hazırlanan hamurundan gelir. Tatlısı yerine tuzlusu da sıklıkla yapılan galettenin lezzeti sizi Fransa'ya götürecek. Biz sizin için tatlı versiyonunu paylaştık. Üzerini mevsim meyvesinden yapılan çilek sosuyla süsleyip, kremayla servis edebileceğiniz çilekli galette için malzemeleri hazırlayın! İşte çilekli galette tarifi...

Bir Fransız rüyası: Çilekli galette tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:

1-1/4 su bardağı un
2 çay kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tuzu
1/2 su bardağı soğuk tuzsuz tereyağı
3-4 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için:

1 yumurta

Sosu için: 

1 su bardağı çilek
1/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı sirke

Kreması için:

250 gram taze krem peynir
1 su bardağı yoğun krema
Vanilya
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Çilekli Galette Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Galette yapmak için öncelikle hamurdan başlayın. Un, şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk ve küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyin ve iyice çırpın.

2. adım: Hamur bir top haline gelene kadar her seferinde 1 çorba kaşığı buzlu su ekleyin. 

3. adım: Hamuru bir disk şeklinde şekillendirin ve strece sıkıca sarın. 30 dakika buzdolabında bekletin.

4. adım: Sosu için büyük bir karıştırma kabında çilekleri, şekeri, mısır nişastasını ve sirkeyi karıştırın. 

5. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

6. adım: Hamuru buzdolabından alın ve açmak için yüzeyi hafifçe unlayın. Ardından bir oklava kullanarak hamuru orta boyutta daire şekline getirin ve ardından fırın tepsisine yerleştirin.

7. adım: Daha sonra çilek dolgusunu hamurun ortasına aktarın ve kenarlarında 2 cm boş bırakın. Parmaklarınızı kullanarak hamurun kenarlarını yukarı doğru dolgunun üzerine katlayın.

8. adım: Galettenin kenarlarına çırpılmış yumurta sürün, ardından 25 - 30 dakika, üzeri altın kahverengi olana kadar  pişirin. Kremasını hazırlarken galetteyi bir kenara koyun ve tamamen soğumaya bırakın.

9. adım: Kreması için tüm malzemeleri mikserle çırpın.

Son adım: Çilekli galette soğuduktan sonra üzerine krema ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar