Geri Dön

Browni kek tarifi

Islak kek de denilen browni kek tatlı krizlerinde kadınların kurtarıcısı olan hem pratik hem de lezzetli bir tatlı. Browni kek buzdolabında da uzun süre saklanabileceği için önceden yapıp misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Browni kek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak yağ
1 bardak süt
50 gram kakao
100 gram çikolata (tercihen bitter)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bardak un

Browni Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtayı ve şekeri kıvamlı hale gelene kadar çırpın.

Yağ, süt, ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayla birlikte kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin.

Bu karışımdan kekin üzerine daha sonra dökmek için 1,5 bardak kadarını ayırın.

Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.

Yağladığınız kek tepsisine veya borcama hamuru dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. 35-40 dakika civarında pişirmek yeterli olacaktır.

Kek piştikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün ve buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber