Geri Dön

Cevizli hamur tatlısı tarifi

Cevizli hamur tatlısı favoriniz olacak!

Cevizli hamur tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2,5 su bardağı un
Tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
İri çekilmiş ceviz içi
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Cevizli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tozşeker, su ve limon suyunu tencereye alın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 20 dakika daha kaynatın.

Oda ısısında yumuşamış tereyağını bir kasede elinizle ezin.

Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Yarım saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yumurta sekline getirdikten sonra ortasını oyup içine iri çekilmiş ceviz içini ekleyip kapatın. Ve elinizde tekrar yuvarlayın.

Yağladığınız fırın tepsisine dizin. 180 C’ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın. Üzerlerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber