Geri Dön

Çikolatalı Macadamia Tart Tarifi

Karamelli çikolatalı macadamia fındıklı tart, tüm tatlı tariflerini size unutturacak! Özellikle soğuk mevsimlerin vazgeçilmezi olan tartı, bir de bu tarifle deneyin! Çok fazla uzatmadan sizi malzemeler ve hazırlanış kısmına alıyoruz. İşte karamelli çikolatalı macadamia fındıklı tart tarifi...

Çikolatalı Macadamia Tart Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;

113 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1/4 bardak toz şeker
1 büyük yumurta sarısı
1 çay kaşığı saf vanilya özü
180 gram un
28 gram kakao
1 çorba kaşığı su
Yarım çay kaşığı deniz tuzu

Dolgusu için;

Yarım su bardağı tam yağlı süt
1/4 bardak krema
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
2 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
425 gram kabaca doğranmış macadamia fındığı

Çikolatalı Macadamia Tart Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: Nico Schinco

PEMBENAR ÖZEL

Tüm tart tariflerini unutun! Karamelli, çikolatalı ve macadamia fındığının birleşiminden oluşan bu tart tarifini sürekli yapmak isteyeceksiniz. Macadamia fındığı bulamayanlar yerine normal fındıkta kullanabilir. Ancak macadamia fındık, normal fındığa göre daha aromalı ve keskindir. Bu yüzden tartınızın ana malzemesidir ve çok yakışacaktır. İşte karamelli çikolatalı macadamia tart tarifi...

1. adım: Hamuru için tereyağı ve toz şekeri pürüzsüz olana kadar 3 dakika boyunca çırpın.

2. adım: Yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin orta hızda karıştırın.

3. adım: Un, kakao ve tuzu ilave edip 1 dakika kadar düşük hızda karıştırmaya devam edin.

4. adım: 1 çorba kaşığı su ekleyin ve hamur pürüzsüz olana kadar 1 dakika boyunca karıştırın.

5. adım: Hamuru 30 dakika boyunca buzdolabında soğutun.

6.adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve tart hamurunu tart kabına elinizle bastırarak yayın.

7. adım: 15 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın.

8. adım: Dolgusu için bir kabın içine süt, krema, esmer şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.

9. adım: Yumurtaları birer birer ekleyin ve tamamen bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edin.

10. adım: Son olarak vanilyayı da kremaya ekleyin ve karıştırın.

11. adım: Pişirdiğiniz tartın üzerine macadamia fındıklarını yayın ve üzerine yaptığınız muhallebiyi yayın.

Son adım: Tartınızı son olarak 30-35 dakika pişecek şekilde yeniden fırına koyun.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber