Geri Dön

Çikolatalı mus tarifi

Bu pratik çikolatalı mus tarifi için ihtiyacınız olan tek şey çikolata, su ve biraz sabır. İşte enfes çikolatalı mus tarifi.

Çikolatalı mus tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 265 gr doğranmış çikolata
- 240 ml su
- 4 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Çikolatalı Mus Nasıl Yapılır?

- Benmari usulü çikolatanızı eritmek için kapta buz ve soğuk su olsun.

- Çikolata ve suyu orta boy bir tencereye koyun ve orta ateşte karıştırarak eritin.

- Buzlu suyun üzerindeki kaba eriyen çikolatayı dökün ve çırpmaya başlayın. Tel çırpıcıyla ya da mikserle koyulaşana kadar çırpabilirsiniz.

- Çırparken aynı zamanda çikolatayı gözlemleyin ve pütürlü bir sonuç elde etmemek için çok fazla çırpmamaya dikkat edin. Eğer mus pütürlü olursa da tencereye geri dökün ve yeniden ısıtın. Ardından tekrar kaba alın ve dikkatlice yeniden çırpın.

- Elde ettiğiniz bu lezzetli 'chocolate mousse' tarifini hemen servis edebilirsiniz! Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber