Geri Dön

Çikolatalı portakallı mus kek tarifi

Hem sağlıklı hem de rüya gibi bir tatlı yemenin sadece bir hayalden ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanıldınız! Bu tarif size C vitamininin iyileştirici gücünü, B vitaminin onarıcı hissini ve tam bir magnezyum deposu olan hurma ve kakaonun eşsiz lezzetini sunacak. Üstelik fırında pişirmeden hemen mideye indirebilirsiniz! Lezzetiyle kalbinizi fethedecek çikolatalı portakallı mini mus kek tarifini sizinle paylaşıyoruz... - PEMBENAR ÖZEL

Çikolatalı portakallı mus kek tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım fincan rendelenmiş Hindistan cevizi
-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
-1 su bardağı tohum karışımı
-1 fincan hurma

Çikolatalı-portakallı kaplama için malzemeler:
-2 avokado
-Yarım fincan Hindistan cevizi yağı
-1 çay kaşığı vanilya
-1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
-Yarım fincan çiğ kakao tozu

Çikolatalı Portakallı Mus Kek Nasıl Yapılır?

1. adım: Bütün malzemeleri bir kapa koyarak mutfak robotuyla karıştırın.

2 adım: Şekil vermek için hazırladığınız karışımı mini silikon kek kalıplarına koyun.

3. adım: Bir kaşığın arkası ile kek kalıplarına koyduğunuz karışımın üzerini pürüzsüz hale getirin ve çikolata kaplamanızı hazırlarken donması için buzluğa atın.

Çikolatalı-portakallı kaplama nasıl hazırlanır?

1. adım: Mutfak robotuyla tüm malzemeleri kremsi hale gelene kadar karıştırın.

2. adım: Bu karışımı hazırladığınız tabanlıkların üzerine eşit dağılacak şekilde yayın ve son olarak dondurucuda 1 saat bekletin. 

3. adım: Buzluktan çıkarıp sonra 5-10 dakika çözülmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber