Çikolatalı portakallı mus kek tarifi
Hem sağlıklı hem de rüya gibi bir tatlı yemenin sadece bir hayalden ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanıldınız! Bu tarif size C vitamininin iyileştirici gücünü, B vitaminin onarıcı hissini ve tam bir magnezyum deposu olan hurma ve kakaonun eşsiz lezzetini sunacak. Üstelik fırında pişirmeden hemen mideye indirebilirsiniz! Lezzetiyle kalbinizi fethedecek çikolatalı portakallı mini mus kek tarifini sizinle paylaşıyoruz... - PEMBENAR ÖZEL
Malzemeler
-Yarım fincan rendelenmiş Hindistan cevizi
-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
-1 su bardağı tohum karışımı
-1 fincan hurma
Çikolatalı-portakallı kaplama için malzemeler:
-2 avokado
-Yarım fincan Hindistan cevizi yağı
-1 çay kaşığı vanilya
-1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
-Yarım fincan çiğ kakao tozu
Çikolatalı Portakallı Mus Kek Nasıl Yapılır?
1. adım: Bütün malzemeleri bir kapa koyarak mutfak robotuyla karıştırın.
2 adım: Şekil vermek için hazırladığınız karışımı mini silikon kek kalıplarına koyun.
3. adım: Bir kaşığın arkası ile kek kalıplarına koyduğunuz karışımın üzerini pürüzsüz hale getirin ve çikolata kaplamanızı hazırlarken donması için buzluğa atın.
Çikolatalı-portakallı kaplama nasıl hazırlanır?
1. adım: Mutfak robotuyla tüm malzemeleri kremsi hale gelene kadar karıştırın.
2. adım: Bu karışımı hazırladığınız tabanlıkların üzerine eşit dağılacak şekilde yayın ve son olarak dondurucuda 1 saat bekletin.
3. adım: Buzluktan çıkarıp sonra 5-10 dakika çözülmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.