Geri Dön

Domatesli Biber Turşusu Tarifi

Kışa yaklaşırken hamınlar tarafından en çok aranılan tariflerden birisi de domates soslu biber turşusu tarifi. Çılgınca aranılan domates soslu biber turşusu tarifini sizde merak ediyorsanız size vereceğimiz tarifi eksiksiz uygulayabilirsiniz.

Domatesli Biber Turşusu Tarifi

Son zamanlarda en çok aranan tariflerden birisi de domates soslu biber turşusu. Bu tarifi diğer tariflerden ayıran en büyük özelliği biber ve turşusunun ayrı olarak değil birlikte hazırlanması.
Kışın turşu yapmaya hazırlanırken domatesli biber turşusu nasıl yapılır, domatesli biber turşusu yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu sorularınızın cevaplarını sizler için açıklayacağız.
İlk olarak domates soslu biber turşusu tarifini vermekle başlayalım…
Domatesli biber turşusu tarifi
Domatesli biber turşusu zannedildiği kadar zahmetli bir iş değildir. Bu tarifi vereceğimiz adımları izleyerek kolayca ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Domatesli biber turşusu her türlü yemeğin yanında tüketilen, kışın özellikle yemeklerin yanında severek tüketilen bir turşu türüdür.

Domatesli biber turşusu malzemeler

- 4 kilo domates
- 5 çorba kaşığı kadar kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük baş sarımsak
- Yarım kilo kadar tombik veya sivri biber

Domatesli biber turşusu nasıl yapılır ?

1 adım: ilk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve daha sonra robottan geçirin.
2 adım: Ufak tombik biber kullanacaksanız doğramanıza gerek yok ancak sivri biber kullanmak istiyorsanız, çok küçük olmayacak şekilde doğramanızı öneriyoruz.
3. adım: Domatesli biber turşusunun içerisine koyacağınız sarımsakları sıcak suyun içerisinde 40 dk bekletin. Daha sonra yumuşamış olan sarımsaklarınızı ortadan ikiye kesin ve bir kenarda bekletin.
4. adım: Daha sonra hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri büyükçe bir kabın içerisine alın. İçerisine tuzu sirkeyi sarımsağı ve yağı ekleyin. Yiyice karışmasını sağlayın.
5. adım: Hazırlamış olduğunuz karışımları kavanozların içerisine yerleştirin. Daha sonra buzdolabına ve serin bir yere kaldırın.

Kışın tüketmek istediğiniz domates soslu biber turşusu en geç bir hafta içerisinde tüketime hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Domates soslu biber turşusunun püf noktaları nelerdir?

- Domateslerinizi soyarken zorlanmamak için ilk olarak sıcak suyun içerisine daha sonra soğuk suyun içerisine koyabilirsiniz.

- Domatesli biber turşusu karışımını hazırladığınız zaman ilk 7 saat dolapta bekletip daha sonra kavanozların içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede turşunuzun acısı çıkmış olacaktır.

Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları için daha ayrıntılı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz haber linkine tıklayabilirsiniz.


Beyaz peynirli cevizli erişte tarifi


Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber