Geri Dön

Domatesli biber turşusu tarifi

Son zamanlarda en çok aranan tariflerden birisi de domates soslu biber turşusu. Bu tarifi diğer tariflerden ayıran en büyük özelliği biber ve turşusunun ayrı olarak değil birlikte hazırlanması. Kışın turşu yapmaya hazırlanırken domatesli biber turşusu nasıl yapılır, domatesli biber turşusu yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu sorularınızın cevaplarını sizler için açıklayacağız. İlk olarak domates soslu biber turşusu tarifini vermekle başlayalım… İşte domatesli biber turşusu tarifi!

Domatesli biber turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 4 kilo domates
- 5 çorba kaşığı kadar kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük baş sarımsak
- Yarım kilo kadar tombik veya sivri biber

Domatesli Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Domatesli biber turşusu zannedildiği kadar zahmetli bir iş değildir. Bu tarifi vereceğimiz adımları izleyerek kolayca ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Domatesli biber turşusu her türlü yemeğin yanında tüketilen, kışın özellikle yemeklerin yanında severek tüketilen bir turşu türüdür.

1 adım: ilk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve daha sonra robottan geçirin.
2 adım: Ufak tombik biber kullanacaksanız doğramanıza gerek yok ancak sivri biber kullanmak istiyorsanız, çok küçük olmayacak şekilde doğramanızı öneriyoruz.
3. adım: Domatesli biber turşusunun içerisine koyacağınız sarımsakları sıcak suyun içerisinde 40 dk bekletin. Daha sonra yumuşamış olan sarımsaklarınızı ortadan ikiye kesin ve bir kenarda bekletin.
4. adım: Daha sonra hazırlamış olduğunuz tüm malzemeleri büyükçe bir kabın içerisine alın. İçerisine tuzu sirkeyi sarımsağı ve yağı ekleyin. İyice karışmasını sağlayın.
5. adım: Hazırlamış olduğunuz karışımları kavanozların içerisine yerleştirin. Daha sonra buzdolabına ve serin bir yere kaldırın.

Kışın tüketmek istediğiniz domates soslu biber turşusu en geç bir hafta içerisinde tüketime hazır hale gelecektir.

Domates soslu biber turşusunun püf noktaları nelerdir?

- Domateslerinizi soyarken zorlanmamak için ilk olarak sıcak suyun içerisine daha sonra soğuk suyun içerisine koyabilirsiniz.

- Domatesli biber turşusu karışımını hazırladığınız zaman ilk 7 saat dolapta bekletip daha sonra kavanozların içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede turşunuzun acısı çıkmış olacaktır.

Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları için daha ayrıntılı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz haber linkine tıklayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber