Evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifi
Dışarıda yediğiniz dondurmalar oldukça şeker ve katkı maddesi içerir. Evinizde daha sağlıklı ve pratik bir çubuk dondurma yapmaya ne dersiniz? Sadece donmuş meyvelerden hazırlanan bu tarifi çok seveceksiniz! İşte evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifi...
Malzemeler
2 donmuş muz
1 avuç kadar dondurulmuş çilek
Eritilmiş bitter çikolata
1 avuç badem
Üzeri için:
Eritilmiş beyaz çikolata (isteğe göre)
Evde Katkısız ve Sağlıklı Dondurma Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Donmuş muz ve çilekleri güçlü bir blendera koyun.
2. adım: Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
3. adım: Daha sonra dondurma çubuklarına karışımı yerleştirin. Eğer dondurma çubuğunuz yoksa karton bardaklara da koyabilirsiniz.
4. adım: Derin dondurucuda en az 1 saat bekletin.
5. adım: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine parçalanmış bademleri ekleyip, derin dondurucudan çıkardığınız dondurmaları çikolatanın içine batırın.
Son adım: Üzerini dilerseniz eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin.
Afiyet olsun.