Fındık Pare Tarifi
İçecek olarak vazgeçilmezler arasında yer alan kahve, içine girdiği tatlıları da bir lezzet bombası haline dönüştürüyor. Fındık, kahve ve portakalın mükemmel tadıyla harmanlanan Fındık Pare tarifini, Gastronometro şefleri verdi. Şerbeti filtre kahve ile hazırlanan bu tatlıya hayır diyemeyeceksiniz!

Malzemeler
500 gram un
125 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
32 gram irmik
125 gram toz fındık
37 gram kabartma tozu
125 gram yumurta
50 gram yumurta sarısı
10 gram portakal kabuğu rendesi
Süslemek için:
100 gram bütün fındık
Şerbeti için:
400 ml su
600 ml filtre kahve
1 kilo şeker
Fındık Pare Nasıl Yapılır?
1. adım: Tüm malzemeler yoğurulup homojen bir hamur elde edilir.
2. adım: Yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
3. adım: Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp yuvarlak şekilde aralıklı olarak tepsiye dizilir.
4. adım: Tepsi yağlanmaz; pişen fındık parelerin tepsiye yapışması, şerbetini çekmesi için önemlidir.
5. adım: Üzerlerine birer adet fındık bastırılır.
6. adım: 180 derecede iyice kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirilir.
7. adım: Şerbeti hazırlamak için ise su, şeker ve filtre kahve 10 dakika kaynatılır.
8. adım: Üzerlerine sıcak şerbet gezdirilir, 2 saat kadar süre şerbeti çekmesine izin verilir.
9. adım: Buzdolabında soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun.