Geri Dön

Fındık Pare Tarifi

İçecek olarak vazgeçilmezler arasında yer alan kahve, içine girdiği tatlıları da bir lezzet bombası haline dönüştürüyor. Fındık, kahve ve portakalın mükemmel tadıyla harmanlanan Fındık Pare tarifini, Gastronometro şefleri verdi. Şerbeti filtre kahve ile hazırlanan bu tatlıya hayır diyemeyeceksiniz!

Fındık Pare Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram un

125 gram pudra şekeri

125 gram tereyağı

32 gram irmik

125 gram toz fındık 

37 gram kabartma tozu

125 gram yumurta

50 gram yumurta sarısı

10 gram portakal kabuğu rendesi 

Süslemek için:

100 gram bütün fındık

Şerbeti için:

400 ml su 

600 ml filtre kahve 

1 kilo şeker

Fındık Pare Nasıl Yapılır?

1. adım: Tüm malzemeler yoğurulup homojen bir hamur elde edilir.

2. adım: Yarım saat buzdolabında dinlendirilir.

3. adım: Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp yuvarlak şekilde aralıklı olarak tepsiye dizilir.

4. adım: Tepsi yağlanmaz; pişen fındık parelerin tepsiye yapışması, şerbetini çekmesi için önemlidir.

5. adım: Üzerlerine birer adet fındık bastırılır.

6. adım: 180 derecede iyice kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirilir.

7. adım: Şerbeti hazırlamak için ise su, şeker ve filtre kahve 10 dakika kaynatılır.

8. adım: Üzerlerine sıcak şerbet gezdirilir, 2 saat kadar süre şerbeti çekmesine izin verilir.

9. adım: Buzdolabında soğutulup servis edilir.

 

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber