Fıstıklı revani tarifi
Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finali öncesinde gelinler Fıstıklı Revani konusunda hünerlerini sergileyecek. Gün sonunda en güzel Fıstıklı Revani yapan gelin Çeyrek altının sahibi olurken haftanın finali öncesinde büyük avantaj sağlayacak. Ekran başında Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler Fıstıklı Revani nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. İşte o sorunun yanıtı...

Malzemeler
4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı toz fıstık
Şerbeti için malzemeler;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 – 3 damla limon suyu
Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbeti için;
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Revani için;
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın.
Fırın kabını yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini fıstıkla süsleyip servis edin.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


